Nyhed

Friluftsrådets anbefalinger til vandrestier og -ruter

orø vandre
Der findes i dag ikke en samlet oversigt over vandrestier og -ruter i Danmark, hvorfor Friluftsrådet ser frem til at komme i gang med arbejdet med Danmarks Naturstier. Indtil da kan du bl.a. andet finde inspiration til vandreture i vores samling af Friluftsrådets personlige favoritstier og -ruter.

Der findes rundt om i hele Danmark hundredvis af vandrestier og -ruter, som gør det muligt at komme ud i naturen og få gode oplevelser. Information om dem er imidlertid ikke samlet på en fælles platform, men spredt på adskillige offentlige og private hjemmesider, apps og sociale medier. 

Friluftsrådet har længe peget på, at der er et stort potentiale i at binde stier og ruter til friluftsliv sammen i et nationalt netværk, samt at der er et behov for bedre og fælles formidling af de eksisterende stier og ruter.

Derfor glæder Friluftsrådet sig over regeringens udspil til "Danmarks naturstier - en omvej værd", som har til formål netop at samle de eksisterende stier og -ruter, kvalitetssikre dem og samle data om dem på en fælles brugervenlig platform.  

"Tankerne i projektet har stået på ønskesedlen i Friluftsrådet længe, så vi hilser  regeringens initiativ meget velkomment" sagde Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet, da udspillet i efteråret 2021 blev præsenteret. 

Kvinder går tur i pilotnaturpark Flynder Sø - Sønder Lem Vig
I udspillet "Tættere på II" om sundhed, uddannelse og lokal udvikling foreslår regeringen at etablere et nationalt netværk af stier og ruter i Danmark. Friluftsrådet glæder sig over forslaget og ser frem til at deltage i arbejdet.

Indtil netværket og den fælles platform er udviklet, kan du finde inspiration til vandreture på for eksempel udinaturen.dk eller i Friluftsrådets guide til vandreture i Danmark

Derudover kan du klikke ind på siden herunder og se hvilke stier og ruter, nogle af Friluftsrådets ansatte personligt anbefaler. Fra Bornholm til Thy, kort og langt, bynært og langt ude i naturen. Vi har været vidt omkring og deler her tips til særligt smukke steder at gå en tur. 

Lagunestien
Sommerferien er oplagt til en gå- eller vandretur i Danmarks natur. Men hvor skal man gå hen? Friluftsrådets ansatte er ofte ude – her er vores anbefalinger til fine gåture.  
Kontakt
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91