bæredygtig
I Friluftsrådet har vi fokus på at fremme bæredygtighed i de projekter, der bevilliges støtte. Se vores idéer til, hvordan du kan indtænke bæredygtighed i dit projekt.

Hvorfor en guide til bæredygtighed?

Friluftsliv har de senere år opnået stor popularitet i befolkningen, og i takt med at vi bliver flere naturbrugere, stiger behovet for at understøtte et bæredygtigt friluftsliv. Vores adfærd skal tage hensyn til naturen, og ressourceforbruget til de faciliteter og det udstyr, der ofte er forbundet med friluftsliv, skal minimeres og gøres så bæredygtigt som muligt. 

Trods en stigende popularitet er der stadig stor forskel på, hvor gode muligheder man har for at dyrke friluftsaktiviteter, og der er grupper i samfundet for hvem de fysiske, økonomiske, sociale og mentale barrierer for at komme ud i naturen og dyrke friluftsliv er store. Et bæredygtigt friluftsliv handler derfor også om social bæredygtighed.

Udlodningsmidler til Friluftsliv og Lokalforeningspuljen har et almennyttigt sigte. Det prioriteres herunder at støtte projekter, som kommer en bred kreds af brugere til gode, og det giver god mening rent bæredygtighedsmæssigt - både socialt og miljømæssigt, men der er plads til og brug for mere bæredygtighed. 

I denne guide finder du idéer til, hvordan du som ansøger kan omsætte gode hensigter til konkrete handlinger inden for miljømæssig og social bæredygtighed. Inspirationsguiden er udarbejdet med respekt for projekters forskellighed, samt forståelse for at løsninger kan se forskellige ud.

Børn i skov

Miljømæssig bæredygtighed i jeres projekt

Til dig, der søger om tilskud til fysiske faciliteter, grej/udstyr eller formidlingsmaterialer.

Vandrere i Naturpark Nissum Fjord

Social bæredygtighed i jeres projekt

Til dig, der gerne vil have inspiration til at tiltrække og fastholde nye målgrupper til din aktivitet og/eller forening.