Nyhed

Vær med i 'Danmark går sammen'

to vandre i Sønder Lem Vig-naturpark
I 2021 skal vi alle ud at gå – sammen og hver for sig - og Friluftsrådet bakker op. Inviter familie, venner og kolleger med ud at gå inden for de tilladte corona-rammer. Kom med ud at gå, fordi gåture gør godt for vores krop, fordi frisk luft og motion er godt for sjælen, og fordi det er pærelet, socialt og hyggeligt.

2021 står i bevægelsens tegn. DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI står bag projektet 'Sammen i bevægelse'. Friluftsrådet bakker op og vil løbende inspirere til, at vi alle kommer ud i naturen for at bevæge os.  

Gå, gå, gå

I januar og februar skal vi alle ud at gå: ’Danmark går sammen’ går i gang fra den 25. januar til den 21. februar 2021. Her inviteres alle danskere til at dele deres gå-oplevelser og gå-ruter. Derudover kan alle være med til at tælle skridt, udfordre familien, venner og kolleger i hvor langt, vi kan gå. Regionerne dyster mod hinanden. Hvem er bedst til at gå - region Hovedstaden eller region Midtjylland? Del dine gå-oplevelser med #danmarkgårsammen og #gåmed.

Du kan for eksempel starte med at gå på en kløversti, der ligger over hele landet. 

Hirtshals
Har du endnu ikke prøvet en af Kløverstierne, så kan det være, at det er nu, du skal forsøge dig med en tur på de afmærkede ruter med forskellige længder. Der er hjælp at hente til oplevelsen, for Kløverstierne lanceres nu på appen ’ViewRanger’, hvor du bliver guidet og hjulpet rundt på de forskellige ruter.

danmarkgaarsammen.dk kan du se det fulde overblik over alle gå-aktiviteter i 2021. Der er plads til alle. Når corona tillader det, vil der være mulighed for at deltage på gåture med gå-værter, foreninger og fællesskaber i hele landet. 

DVL’s mission er at skabe gode vandreoplevelser for livet. Vores vision er at være kendt som den mest aktive og mangfoldige vandreforening i Danmark. Ca. 9.000 medlemmer har p.t. fundet vej til Dansk Vandrelaugs 21 lokalafdelinger.

Gør gode gerninger og gå til 'Danmarks Indsamling'

Friluftsrådet opfordrer til, at hjælpe med at samle penge ind til Syriens børn den 6. februar 2021 i Danmarks Indsamling.

Sammen med dine børn kan du gøre Gode Gerninger, hjælpe dyr i naturen, samle skrald eller noget helt andet. For hver god gerning, som et barn gør og registrerer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kr. til Danmarks Indsamling 2021.

barn putter skrald i skraldespand
Saml affald i naturen eller send en videohilsen fra naturen til plejehjemmet. I ugerne frem mod Danmarks Indsamling vil Friluftsrådet i samarbejde med DR Ramasjang, FDF og Danmarks Biblioteker opfordre alle børn til at gøre gode gerninger. For hver god gerning, som et barn gør og registrer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kr. til Danmarks Indsamling 2021.

Virksomheder kan også belønne medarbejdere med en donation til Danmarks Indsamling pr. skridt og hver enkelt arrangør, store som små, kan få en MobilePay-kode og samle direkte ind til showet.

Ambitionerne er tårnhøje
Målet er at sætte gang i danskerne, så der løbende er gå-tilbud for enhver i hele 2021. Corona-restriktionerne giver mange udfordringer i forhold til bevægelse, og her kan gåturene være et tiltrængt åndehul i en svær tid. Vores stærke fællesskaber har været udfordret, men de har hele tiden fundet nye måder at holde gang i aktiviteterne. Ved, i fællesskab, at sætte endnu mere fokus på gang, kan endnu flere danskere få nogle skønne gå-oplevelser i 2021.

En del af et aktivt år
’Sammen i bevægelse’ er seks bølger af bevægelse med hvert sit fokus i 2021. Dansk Firmaidrætsforbund, DGI, Danmarks Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og DR vil i fællesskab inspirere til at sætte Danmark i bevægelse, og inden året er omme, er det målet, at vi alle bevæger os mere.

Corona vil række langt i ind 2021, og det vil fortsat være strengt nødvendigt at holde afstand for at passe på os selv og hinanden. Derfor er langt de fleste elementer i kampagnen selvfølgelig baseret på fysiske aktiviteter, som man kan gennemføre med hensyn til de gældende retningslinjer, men i en ramme af fællesskab.