Nyhed

Friluftsrådet og DR Ramasjang opfordrer børn til at gøre Gode Gerninger

barn putter skrald i skraldespand
Saml affald i naturen eller send en videohilsen fra naturen til plejehjemmet. I ugerne frem mod Danmarks Indsamling vil Friluftsrådet i samarbejde med DR Ramasjang, FDF og Danmarks Biblioteker opfordre alle børn til at gøre gode gerninger. For hver god gerning, som et barn gør og registrer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kr. til Danmarks Indsamling 2021.

Gør en god gerning i naturen, og hjælp med at samle ind til udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet fra Friluftsrådet, der sammen sammen med DR Ramasjang, FDF og landets biblioteker vil engagere landets børn i den gode sags tjeneste.

Fra den 11. januar og frem til Danmarks Indsamling den 6. februar udløser hver god gerning, som et barn laver og registrerer, en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for corona-krisens børn.

Gør de gode gerninger grønne 

Friluftsrådet opfordrer alle børn til at gøre gode gerninger, der har noget med naturen at gøre. Man kan for eksempel tage en ven eller en nabo med ud at gå en tur i naturen - og man kan bygge en redekasse til havens fugle, et insekthotel eller et pindsvinebo. Hvis man vil bage en kage for at gøre andre glade, kan man få ryddet fryseren for bær og frugter og på den måde sende en hilsen fra sommeren.  

barn putter skrald i skraldespand
Som en del af DRs Danmarks Indsamling 2022 kan alle børn være med til at skaffe penge til Syriens børn ved at gøre gode gerninger. Friluftsrådet hjælper Ramasjang og Ultra med at finde på ideer til Gode Gerninger, som du kan lave ude i naturen.

"Man kan gøre gode gerninger i naturen for eksempel ved at hjælpe dyrene med gode levesteder, eller man kan samle affald op i naturen. Så gør man en god gerning. Men naturen er jo også noget, der gør rigtig mange mennesker glade, og at få en hilsen med en blomst, en tegning eller en videohilsen fra et sted ude i naturen, det er noget, der varmer i svær tid, hvor mange ældre for eksempel ikke kommer ud," siger Winni Grosbøll, der netop er tiltrådt som direktør i Friluftsrådet.

Gode Gerninger i 10 kategorier
  • Indsaml noget skrald
  • Hjælp dyrene i naturen / haven
  • Hjælp din nabo
  • Bag en kage til en, du vil glæde
  • Ring/skriv til dine bedsteforældre
  • Send en hilsen til nogen på et plejehjem
  • Hjælp nogle nybagte forældre
  • Gå en tur med en ven/nabo/familiemedlem
  • Gør en hemmelig tjeneste for nogen
  • Læs en historie højt for et andet barn

Giv budskabet videre

Winni Grosbøll håber også, at friluftsforeninger over hele landet vil sende opfordringen videre til børnene i lokalforeningen og at lærere, pædagoger, dagplejere, trænere og spejderledere vil hjælpe børnene i gang med at gøre gode gerninger.  

"Spred budskabet til alle de børn, du kender. Det giver gode oplevelser, og man gør noget dobbeltgodt, hvis man både gør noget for andre, for naturen og samtidig får samlet penge ind til Syriens børn. Meget bedre bliver det da ikke," siger Winni Grosbøll. 

Alle de Gode Gerninger skal registreres på dr.dk/godegerninger, og man kan finde ideer til gode gerninger hos alle samarbejdspartnere. Friluftsrådets ideer finder du her.

logo for gode gerninger
Danmarks Indsamling 2021

Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 danske organisationer, der sætter fokus på corona-krisens børn. Indsamlingsshowet sendes på DR1 den 6. februar 2021.

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FNs Verdensmål. Røde Kors støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2021 på www.danmarksindsamling.dk