Nyhed

Nye Kløverstier på Stevns

kløverstier store heddinge
Danmark har fået et nyt skud på stammen af Kløverstier. Denne gang fire bynære ruter af forskellig distance med udgangspunkt i Store Heddinge på Stevns. Kløverstierne findes nu 72 steder rundt om i landet.

Kender du Kløverstierne? Et landsdækkende projekt under Friluftsrådet, som har til formål at skabe gå-, løbe- og cykelruter rundt omkring i de danske kommuner. Siden projektets opstart er der blevet anlagt Kløverstier over 70 steder i Danmark, og i sidste uge blev endnu en tilføjet til listen: 

Kløverstierne i Store Heddinge. 

kløverstier store heddinge
Kløverstierne i Store Heddinge starter og slutter alle på Nytorv midt i byen. 

Ligesom de øvrige kløverstier har den ét udgangspunkt, hvorfra der udgår fire rundture af forskellig længde. 

I Store Heddinge er de døbt Skoleruten, som er 2,8 km, Byen rundt-ruten som er 5,2 km, Mose-ruten på 7,2 km og Skov-ruten på 11,9 km. 

Udgangspunktet for de fire rundture er Nytorv midt i byen, og det er helt bevidst, for en af ideerne med Kløverstierne er, at de skal være bynære. 

En anden er, at de ikke kun er for gående, men også for dem, der vil cykle eller løbe. 

Derudover er mange af dem anlagt, så det også er muligt at have barnevogn eller kørestol med.

Lokale seværdigheder er omdrejningspunktet

Alle ruterne er afmærkede, således også de nye Kløverstier i Store Heddinge, og så er der det særkende ved dem, at de passerer forbi lokale interessepunkter. 

På Store Heddinges Mose-rute kommer man for eksempel forbi Skt. Katarina kirke, som er opført af kridtsten fra Stevns Klint og rummer hemmelige kamre og munkegange, og på Skoleruten går vejen gennem skulpturparken med kunstskulpturer af kalk. 

Den længste, Skovruten, snor sig næsten hele vejen til Stevns Klint. 

Det er Stevns Kommune, der har ønsket at understøtte muligheden for flere bynære ruter i kommunen, mens lokale engagerede frivillige og foreninger har været en vigtig del af processen. 

Find de nye Kløverstier i Store Heddinge og de 71 øvrige rundt om i Danmark herunder.  

For hver Kløversti er der link til en fysisk folder, til gpx-filen og til apps, hvor du kan se stierne. 

Kløversti i Hirtshals
Tag på tur i dit lokalområde - eller på oplevelse et nyt sted. Friluftsrådet har skabt Kløverstier over hele Danmark, hvor du fra ét udgangspunkt kan gå, løbe eller cykle en tur på fire forskellige distancer fra cirka 2-12 km. Kløverstierne findes 72 steder i landet - find din tur her.
Kontakt
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91