Pressemeddelelse

Friluftsrådet har fået ny formand

Formand Niels-Christian Levin Hansen
Niels-Christian Levin Hansen, indstillet af Danmarks Idrætsforbund, er ny formand for Friluftsrådet. Han blev valgt med 79 stemmer på paraplyorganisationens generalforsamling den 30. april 2019.

Det blev Niels-Christian Levin Hansen, indstillet af Danmarks Idrætsforbund, der vandt valget, da Friluftsrådets 85 medlemsorganisationer stemte om formandsposten på paraplyorganisationens generalforsamling torsdag d. 30. april 2019.  

Niels-Christian Levin Hansen fik 79 stemmer mod 40 stemmer til den anden kandidat Annesofie Bjerre, indstillet af Det Danske Spejderkorps.

"Jeg er meget glad for, at jeg får mulighed for at føre Friluftsrådets rejse videre. Det er min forventning, at der bliver masser at tage fat på. Den politiske opmærksomhed på det grønne område er for tiden tårnhøj, og det giver os en rigtig god mulighed for at komme i dialog med politikerne om friluftslivet," siger den nyvalgte formand Niels-Christian Levin Hansen. 

Formand Niels-Christian Levin Hansen
Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet

Den nye formand for Friluftsrådet er 55 år gammel og medlem af Dansk Faldskærms Union. Han har siden 2006 siddet i bestyrelsen for Danmarks Idrætsforbund, hvor han har været ansvarlig for DIF’s natur- og miljøpolitik og sat arbejdet med adgang til naturen samt miljøcertificering (”Grønt Forbund”) højt på DIF’s politiske dagsorden. 

Naturen har altid været en del af Niels-Christian Levin Hansens nærhed, både i sit job som officer i forsvaret og i sin fritid med et væld af aktiviteter, for eksempel orienteringsløb og ridning. Han har tidligere siddet i bestyrelsen for Friluftsrådet i en kortere periode.

I sin tid som formand vil Niels-Christian Levin Hansen arbejde for at friluftslivets aktiviteter udleves på en bæredygtig måde: 

"Adgang og ansvarlighed skal gå hånd i hånd, og bæredygtig er derfor afgørende for friluftslivet. Jeg har et forslag om, at når der holdes større arrangementer i naturen, bør arrangørerne tage ansvar for at de afholdes på en ansvarlig måde, for eksempel at der tages hensyn til dyreliv, biodiversitet og øvrige friluftsbrugere," siger Niels-Christian Levin Hansen. 

Niels-Christian Levin Hansen overtager formandsposten efter Lars Mortensen, som stod i spidsen for Friluftsrådet fra 2003 til 2019. Valget af Niels-Christian Levin Hansen betyder samtidig, at Thomas Bach fra Danmarks Idrætsforbund, træder ud af Friluftsrådets bestyrelse. 

Mød den nye formand på Naturmødet i Hirtshals den 23. -25. maj 2019. 

På billedet ses en skov, der er oplyst at solskin
Da formandsvalget var overstået var der valg til bestyrelsen, hvor syv kandidater stillede op til de fem ledige pladser. Derudover indtræder 1. suppleanten direkte i bestyrelsen, da Danmarks Idrætsforbund har trukket deres bestyrelsesmedlem som følge af valget til formand.