Høringssvar

Henvendelse til Kystdirektoratet angående terrænændringer og byggeri på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

På billedet ses en strand med kystsikring á sten
(maj 2018)

Friluftsrådet Bornholm har den 30. maj 2018 fremsendt en henvendelse til Kystdirektoratet efter en række henvendelser angående hindring af offentlighedens adgang til adgangsveje til et fredet klit- og skovområde med offentlig adgang, og til Dueodde Fyr langs tidligere fyrbygninger grundet igangværende terrænændringer og byggeri. 

Friluftsrådet Bornholm omfatter Bornholms Regionskommune.

Resumé af henvendelsen

Friluftsrådet har modtaget en lang række henvendelser fra mennesker, der har udtrykt undren og fru-stration over forholdene på ejendommen, som er et ofte benyttet rekreativt naturområde for en lang række mennesker – borgere såvel som turister, hvis retmæssige færdsel er umuliggjort.

Friluftsrådet anmoder derfor nu Kystdirektoratet om, at sagen bliver behandlet, og at også sagens sene-ste udvikling med byggeriet tages med i betragtning med henblik på at få en redegørelse for, hvorvidt tiltagene i området er i overensstemmelse med bestemmelser for strandbeskyttelseslinjen.
Såfremt der er tale om ulovlige forhold vil vi anmode Kystdirektoratet om at sørge for at forholdene lov-liggøres og sikre, at offentlighedens færdsel i området snarest muligt igen kan foregå efter Naturbeskyt-telseslovens bestemmelser.