Høringssvar

Friluftsrådets høringssvar til udkast til forslag til lov om ændring af lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet

Vindmøller
Friluftsrådets høringssvar til udkast til forslag til lov om ændring af lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet, lov om fremme af vedvarende energi og forskellige andre love.

Lovforslaget muliggør effektivisering af sagsbehandlingen i Planklagenævnet, Miljø- og Fødevareklagenævnet og Energiklagenævnet m.v. når det drejer sig om afgørelser som har betydning for vedvarende energianlæg. Intentionen med loven er at finde løsninger som kan imødegå klimakrisen hvilket Friluftsrådet bakker op om. Loven giver dog mulighed for, at prøvelser i klagenævnene, når klagen drejer sig om afgørelser, som har betydning for VE, skal reduceres til de forhold, som er formuleret som egentlige klagepunkter.

Friluftsrådet er bekymret for den foreslåede mulighed for en reduceret prøvelse af spørgsmål om natur og miljø. Lovforslaget medfører i sin essens, at de generelle natur-, miljø- og landskabshensyn i dansk lov tilsidesættes i sager om vedvarende energi. Det mener Friluftsrådet ligger ud over de forringelser af natur og landskabsbeskyttelsen som allerede er besluttet.