Nyhed

Corona-ramte friluftsforeninger kan søge kompensation

Drenge med fiskenet i Naturpark Randers Fjord
Lokale friluftsforeninger kan søge om kompensation for økonomiske tab forårsaget af Covid-19. Der er ansøgningsfrist d. 7. marts 2022. Der er afsat i alt 3,4 mio. kr. til puljen, der administreres af Friluftsrådet.

Har din friluftsforening lidt økonomiske tab som konsekvens af forsamlingsforbud, mistede medlemmer eller aflyste arrangementer under coronakrisen? 

Så kan det være en god idé at kigge nærmere på Friluftsrådets Covid-19 Hjælpepulje. Her kan lokale friluftsforeninger søge om kompensation senest 7. marts.

Puljen kan søges af alle typer lokale friluftsforeninger, der ikke er en del af ansøgerkredsen i andre Covid-19 støtteordninger til foreninger, herunder puljerne under DIF/DGI, DUF og Dansk Firmaidrætsforbund.

Der kan søges om tilskud til at afbøde de negative økonomiske konsekvenser, som foreningen oplever på grund af aflyste arrangementer og manglende indtægter mv. som følge af COVID-19 i perioden 11. marts 2020 til 7. marts 2022.

Det kan for eksempel være:

  • Udgifter til mindre arrangementer, der er aflyst på grund af COVID-19, for eksempel lokaleleje og forplejning.
  • Tabte indtægter fra sponsorer, annoncer, støtteindbetalinger, udlejning af lokaler og udstyr mv.
  • Tabte indtægter fra foreningsarbejde på festivaler, markeder eller andre arrangementer.
  • Tabte indtægter fra egne arrangementer.
  • Tabte indtægter fra medlemskontingenter og/eller støtteindbetalinger.
  • Ekstraordinære corona-relaterede udgifter til driften i foreningen, for eksempel ekstraordinære udgifter til værnemidler, ekstra rengøring etc.

3,4 mio. kr. til foreninger

Der er i alt afsat 3.395.000 kr. til puljen. Der kan ikke søges om tilskud på under 5.000 kr. Der er ingen faste beløbsgrænser for tilskud. 

Hvis der modtages ansøgninger om flere penge, end der er til rådighed i puljen, vil Friluftsrådet i behandlingen af ansøgningerne lægge vægt på at støtte friluftsforeninger, der oplever store økonomiske konsekvenser som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19, og at støtte så mange økonomisk trængte friluftsforeninger som muligt.

Puljen søges via ansøgningsskemaet på Friluftsrådets hjemmeside, hvor du også kan finde retningslinjerne for puljen.

Du er meget velkommen til at kontakte Friluftsrådets puljeadministration, hvis du har spørgsmål til puljen eller din ansøgning. Ring på tlf. 33 79 00 79 (tast 2) eller skriv til tilskud@friluftsraadet.dk.

Du kan forvente svar på din ansøgning inden udgangen af april 2022.

lystfiskeri
Puljen yder ekstraordinært tilskud til lokale friluftsforeningsaktiviteter for at afbøde de negative økonomiske konsekvenser, som foreninger oplever som følge af forsamlingsforbud, mistede medlemmer og aflyste arrangementer under coronakrisen.
Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89