Officiel plakat fra Naturmødet 2020 med fyret i Hirtshals

Naturmødet Online 2020

Velkommen til! Søndag den 17. maj kan du her på siden følge med i Friluftsrådets program på det digitale Naturmøde 2020.

Friluftsrådet sætter i år fokus på adgang til naturen, sundhed og meningsfulde fællesskaber i naturen. Nedenfor kan du se de enkelte programpunkter og finde masser af indhold til både oplysning og debat.

Fik du set Naturmødet online fredag og lørdag?
  • Se hvad du gik glip af her
  • Lørdag kl. 12.00 var Friluftsrådets formand på walk and talk med vært Vicky Knudsen, da Naturmødet åbnede.
  • Friluftsrådets formand Niels-Christian Levin Hansen deltog også i debatten lørdag kl. 15.00: Naturzoner. Hvad og hvordan? De øvrige deltagere i debatten var:  Maria Reumert Gjerding, Rasmus Ejrnæs, Lone Andersen, Mette Gjerskov (S). Læs om debatten i artiklen Naturzoner skal også være for mennesker eller gense debatten på Naturmødets facebook-side.

Links til indslag, webinar mv. kommer her på siden på det annoncerede tidspunkt søndag den 17. maj 2020. 

Du skal være logget ind på Facebook for at deltage i debatten (som verifikation), men debatten foregår på den pågældende side her på Friluftsrådets hjemmeside. 

Vi glæder os til at se jer til Naturmødet Online!

Se linkstil de enkelte programpunkter nedenfor.

FRILUFTSRÅDETS PROGRAM PÅ NATURMØDET ONLINE

Stopskilt i naturen

10.30: Adgang til naturen: Fem spørgsmål til ordførerne

Vi spørger seks af Folketingets miljøordførere, hvad de vil gøre for at sikre befolkningens adgang til vores fælles natur. Ordførerne er: Anne Bertelsen (SF), Mette Abildgaard (K) og René Christensen (DF), Mette Gjerskov (S), Mai Villadsen (EL) og Zenia Stampe (RV).

Link til side med videoer og debat 

Kvinde på sejltur i rørskoven i Naturpark Randers Fjord

11.00: Chat og debat - har du spørgsmål om adgang til naturen?

Lyt med hvad miljøordførerne fra seks af Folketingets partier har at sige om adgang til naturen og debatter, stil spørgsmål eller chat om adgang. Anker Madsen, politisk chefkonsulent i Friluftsrådet svarer også gerne på spørgsmål om adgang til naturen.

 

Sund i Naturen fokuskommuner

Hele dagen: Sund i Naturen

Hvordan kan naturen bruges til at fremme danskernes sundhed – og blandt andet hjælpe borgere med hjerteproblemer, diabetes, stress, angst og depression? Du finder her en ny video, der sætter fokus på Friluftsrådets treårige projekt Sund i Naturen. En Long read-fortælling om Københavns Kommunes kræftforløb i naturen. Vores inspirationskatalog, der skal skabe endnu flere sundhedsindsatser i naturen, SDU's evaluering af projektet. Og Find ro i naturen – en guide til små øvelser, du selv kan lave for at blive sundere i naturen.

Sund i Naturen

Hele dagen: Find dit Friluftsliv

Friluftslivet er populært som aldrig før. Men hvorfor? Hvad er det, friluftslivet kan? Hvorfor giver det mening af dyrke friluftsliv i en forening? Og hvordan finder du ud af, hvilken type friluftsliv, du vil dyrke? I denne kortfilm-serie kan du møde en rytter, en vandrer, en rollespiller, en kajakroer, en spejder, en orienteringsløber, og en mountainbikekører, der alle fortæller om netop deres forhold til friluftslivet. Du kan også besøge www.findditfriluftsliv.dk, hvor du kan se, hvilke friluftsforeninger, der findes tæt på dig.

Fyraftensdebat: Børns naturdannelse

10.00: Naturdannelse – børns forhold til naturen skal styrkes, men hvad skal der til?

Søren Præstholm fra Center for Børn og Natur præsenterer hovedpointer fra den redegørelse om børns naturdannelse, som de har foretaget for Friluftsrådet, og der lægges op til diskussion og "afprøvning" af begrebet og dets elementer. Kan begrebet anvendes i praksis og bidrage til indsatsen for at styrke børn og unges forhold til naturen?

Deltag via linket her  (via programmet Zoom, der kan køre fra din browser)