Nyhed

Undersøgelse: Ved du, hvad du må i naturen?

Børn gror i natur - telt i sne
Friluftsrådet gennemfører de næste uger en undersøgelse om befolkningens kendskab til reglerne for at færdes og opholde sig i naturen. Du kan være med i undersøgelsen og bidrage med værdifuld viden om friluftsliv og adgang til naturen.
Adgang markvej

Mange i Danmark er ikke klar over, hvilke muligheder vi har for at opleve naturen. Især er kendskabet til, hvad vi må i privatejede skove og på strande begrænset, viser en undersøgelse, som Friluftsrådet fik foretaget i 2016.

”I Friluftsrådet arbejder vi for, at alle har gode muligheder for at opleve naturen – og det forudsætter bl.a., at man kender til muligheder og regler. Vi ved, at mange, er i tvivl om, hvad man egentlig må – og det er ærgerligt, fordi tvivlen ofte gør, at folk tror de må mindre, end det de rent faktisk må," siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Det manglende kendskab kan også være en årsag til konflikter i naturen, hvis folk færdes på områder, hvor der ikke er lovlig adgang.

De sidste par år har Friluftsrådet gennemført kampagne Oplev Mere - Brug Naturen, som har oplyst om alt det vi må i naturen både i pressen, på sociale medier, i magasiner og ude i lokale foreninger til arrangementer mv.

Deltag i undersøgelsen

Friluftsrådet sætter nu en ny undersøgelse i gang for at få opdateret viden om befolkningens kendskab til reglerne for at færdes og opholde sig i naturen. Klik her og vær med i undersøgelsen.

Undersøgelsen løber frem til 12. februar 2019, og resultaterne kommer til at indgå i evalueringen af Friluftsrådets kampagne Oplev Mere-Brug og i Friluftsrådets arbejde med at forbedre adgang til naturen.

Billedet viser en snebalagt sti, der fører gennem en skov
Kontakt
portræt af Louise
Kommunikationskonsulent
40 33 74 02