Nyhed

Udbud: Undersøgelse af ruter og stier til friluftsliv

Hærvejen
Friluftsrådet vil afdække mulighederne for at forbedre stier og ruter til friluftsliv. Derfor sender organisationen en undersøgelse, som skal kortlægge feltet, i udbud.

Friluftsrådet ser mange eksempler på, at det bliver sværere at komme ud i naturen. Stier og markveje nedlægges, lodsejere forhindrer folks adgang, og stat og kommuner sælger natur til private. Alt dette er med til at forringe befolkningens adgang til naturen. 

Samtidig efterspørger friluftsorganisationer og turisme et landsdækkende system af rekreative stier og ruter, som opfylder krav om oplevelsesmuligheder og faciliteter, tydelig skiltning og formidling af natur og landskab.
Friluftsrådet ønsker derfor en undersøgelse, der kortlægger feltet med hensyn til eksisterende løsninger, aktører og handlemuligheder, samt anvisninger til hvordan myndigheder, organisationer og lodsejere kan organisere sig om et fælles initiativ i retning af forbedrede rekreative færdselsmuligheder.

Der er afsat 500.000 kr. eksklusiv moms til undersøgelsen fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. 

Om undersøgelsen

Formålet er at få afdækket, hvordan man kan skabe optimale betingelser for rekreative stier og ruter i Danmark, herunder særligt med fokus på:

  • Hvordan der kan etableres et sammenhængende system af rekreative sti- og ruteforløb i Danmark, der understøtter friluftslivet til lands og til vands.
  • Inddragelse af erfaringer fra eksisterende sti- og rutekoncepter.
  • Hvordan sikres det, at rekreative sti- og ruteforløb overholder kvalitetskrav til for eksempel skiltning, naturformidling, tilknyttede friluftsfaciliteter samt vedligeholdelse.
  • Hvordan kan der etableres lokale og nationale aftalestrukturer, der udvider offentlighedens muligheder for færdsel i naturen.
  • Kortlægning af internationale erfaringer med henblik på eventuel overførelse til danske forhold.

Læs mere på udbud.dk 

Spørgsmål vedrørende udbuddet kan sendes på ovenstående mail eller telefonisk på 42 91 52 88 til konsulent Sven-Åge Westphalen. Tilbud sendes elektronisk på swe@friluftsraadet.dk senest torsdag den 28. juni 2018 klokken 13.00.

Kontakt