Nyhed

Strande lukkes for offentligheden

Alle har adgang til de danske strande - også selvom stranden er privat. Men mange steder i sommerlandet afspærrer grundejere stranden for andre, og ser stort på alles ret til at færdes der.

Det er ikke usædvanligt at møde hegn, skræmme-skilte, sten og andre forhindringer på stranden, hvis du bevæger dig rundt langs den danske kyst. I Rågeleje i Nordsjælland har en sommerhusejer eksempelvis sat pigtråd op rundt om et stykke af stranden, men det har han nu fået påbud om at fjerne af Kystdirektoratet.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

I følge Kystdirektoratet er trappen, hegnet og pælene på stranden opført i strid med strandbeskyttelsen i Naturbeskyttelsesloven. Afgørelsen betyder at en trappe, hegn og stolper skal fjernes inden 1. august 2017.

"Vi ser flere steder at offentlighedens adgang afspærres eller der sættes skilte op, der forbyder adgang. Og når mange mennesker samtidig ikke ved, at man gerne må færdes på strande der er privatejede, så bliver der faktisk reelle forhindringer mange steder," siger Lars Mortensen, formand i Friluftsrådet.

Se også indslag i TV2 Nyhederne om afspærring af strande