Nyhed

Samme regler for mountainbike og alle andre cykler

Om du kører på mountainbike eller andre cykler er lige meget. Miljø- og Fødevareministeren fastslår, at der ikke kan skelnes mellem forskellige cykler og at reglerne er de samme i naturen.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

På spørgsmål fra den socialdemokratiske miljøordfører om hvorvidt det er muligt at forbyde mountainbikekørsel i danske skove, svarede Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen forleden:

”Jeg forstår spørgsmålet sådan, at der spørges til den generelle mulighed for at forbyde kørsel med mountainbikes på veje og stier i offentlige og private skove. Jeg har forelagt spørgsmål for Miljøstyrelsen (tidligere Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning), som oplyser følgende, som jeg kan henholde mig til: "Der gælder de samme regler for mountainbikes i skove som for almindelige cykler. Det skyldes bl.a., at mountainbikes ofte anvendes som almindelige brugscykler, og der derfor ikke kan skelnes imellem dem. Det betyder, at hvis en vej eller sti kan benyttes af almindelig cykel, så må den også benyttes af mountainbikes. Og omvendt må en vej eller sti, der ikke er egnet til almindelige cykler, heller ikke benyttes af mountainbikes". Der er i nogle tilfælde mulighed for, at ejeren af en skov kan forbyde mountainbikekørsel/cykelkørsel på veje og stier, f.eks. ved organiseret kørsel med mange deltagere eller hvis deciderede sportsarrangementer ønskes gennemført."

Forbud er ikke nogen farbar vej

Friluftsrådet er glade for at Miljø- og Fødevareministeren fastslår, at der gælder de samme regler for mountainbike i skove som for almindelige cykler.

”Tusindvis af mennesker har fornøjelse af en cykeltur i det fri, hvor de får pulsen op og frisk luft. Det ville være en voldsom indskrænkning af folks mulighed for at færdes frit i skovene", siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

”Hvis der er problemer handler det snarere om at lære folk at vise hensyn til hinanden i stedet for at holde sig hver for sig”, mener han.

Friluftsrådet arbejder selv aktivt for både at oplyse mountainbikeryttere om reglerne i naturen og opfordre rytterne til at vise hensyn og skabe forståelse mellem de forskellige naturbrugere og øge sikkerheden ved mountainbikekørsel.