Nyhed

Per er frivillig og kæmper for friluftslivets interesser på land og til vands

Frivillig friluftsrådet trekantområdet
Per Brinck har de sidste seks år været aktiv i Friluftsrådet Trekantsområdet. Det giver ham en følelse af at være en del af noget vigtigt og udvider hans horisont, når han mødes med andre frivillige, som har forskellige interesser for natur og friluftsliv.

Friluftsrådet har 23 lokale friluftsråd, hvor 200 frivillige arbejder for at friluftslivet har de bedste muligheder i landets 98 kommuner. Per er én af dem, og han er drevet af at sætte fokus på, hvor vigtig det er, at alle har adgang til naturen og gode muligheder for at dyrke friluftsliv.

Per er medlem af Danmarks Cykle Union og til dagligt arbejder han som idrætslærer på en efterskole, hvor han bl.a. bruger naturen og friluftslivet i sin undervisning.

Hvorfor har du valgt at blive frivillig i Friluftsrådet?

”Jeg fandt ud af, at Friluftsrådet arbejder for, at vi skal have bedre adgang til naturen, og det synes jeg gav mening at bruge tid på som frivillig. Jeg er oprindeligt fra Fanø, hvor man har en form for allemandsret, men bor nu på Koldingegnen, hvor man nærmest ikke kan komme nogen steder – langs vandkanten har grundejere lavet haver og hegn, andre steder bliver naturen spærret af og kirkestier og markveje forsvinder”, fortæller Per.

Jeg får ideer, der bliver hørt

Per kan godt lide at have fingeren på pulsen og følge med i hvad der sker i hans lokalområde. Derfor forsøger han og resten af bestyrelsen også at være på forkant, når en landmand køber et område. Så går vi i dialog med ham og forsøger at få ham til at bevare stier og markveje, siger Per. Dialog og samarbejde er et nøgleredskab i det lokale arbejde i Friluftsrådet.

Hvad laver du som frivillig i Friluftsrådet?

”Jeg sidder med i et udvalg om Den Marine Naturnationalpark Lillebælt og er også involveret i netværksmøder om Naturpark Lillebælt. Det er enormt spændende at være med til at udvikle forskellige muligheder for friluftsliv på vandet. Jeg har bl.a. fået en ide om nogle hotspots, som man kan bruge som samlingssted for grej, som alle kan bruge”, fortæller Per.

Per er også involveret i et projekt, hvor han forsøger at få et samarbejde om stier op at stå mellem kommunerne i Kolding og Fredericia.

Hvis du skal komme med en anbefaling om, hvorfor man skal blive en del af friluftsrådets lokale arbejde, hvad vil du så fremhæve?

”Så vil jeg fremhæve, at der er enormt fedt at være sammen med så mange mennesker som har en fælles interesse for adgang til naturen", siger Per.

Vær med i dit lokale friluftsråd

Du kan også blive en aktiv del af Friluftsrådets lokale arbejde og få indflydelse på friluftslivet i dit område. De lokale friluftsråd arbejder f.eks. med at skabe flere stier, ruter eller faciliteter, skabe plads til mere og bedre natur, undgå konflikter mellem brugere af et naturområde og spille ind i kommunens naturforvaltning.

I løbet af de næste måneder holder de lokale friluftsråd årsmøder, hvor der er valg til bestyrelsen og mulighed for at komme med ideer og forslag til, hvad de lokale friluftsråd kan arbejde videre med. Du kan også melde dig til forskellige temagrupper, som arbejder med afgrænsede emner og projekter. For at blive aktiv i bestyrelsen skal du være medlem af en af Friluftsrådets 88 medlemsorganisationer.

Find ud af hvornår der er årsmøde i dit lokale friluftsråd på www.friluftsraadet.dk/aarsmoeder .

Du kan allerede nu melde dig som frivillig på www.friluftsraadet.dk/blivmedlem. Så vil du blive kontaktet.

DET FÅR DU OG DIN ORGANISATION UD AF AT VÆRE MED
  • Netværk og politisk indflydelse i kommunerne og Naturstyrelsen. De lokale friluftsråd er høringsberettiget og bl.a. repræsenteret i de grønne råd, nationalparkråd, skovråd, vandråd, naturnationalparknetværk mv.
  • Arbejde for at flere får glæde af naturen
  • At din sag eller dit projekt kan blive båret frem. Som frivillig forventes det dog, at du repræsenterer det samlede friluftslivs interesser.
  • Flere samarbejdsmuligheder, videndeling og inspiration
  • Et socialt fællesskab der har det sjovt sammen
  • Nyhedsbreve om friluftsliv i kommunerne og invitation til årsmøder og sommermøder.

 

Kontakt
Kim Dabelstein Løwe
Organisationskonsulent
61 15 36 83
portræt af Louise
Kommunikationskonsulent
40 33 74 02