Pressemeddelelse

Otte projekter skal hjælpe udsatte målgrupper mere ud i naturen

Badebro ved Sorø sø
Mere end 3,6 millioner kroner bliver nu uddelt til projekter fra puljen ”Bevæg dig i naturen” under Udlodningsmidler til Friluftsliv. Projekterne skal sikre, at endnu flere danskere kommer mere ud og er aktive i det fri.

I Guldborgsund vil man fjerne boligområdet Lindholm fra regeringens ghettoliste - blandt andet - ved at bringe naturen tættere på beboerne. I Ringsted vil man bruge naturen og friluftslivet til at hjælpe voldsramte kvinder og deres børn på et krisecenter. I Vejle vil man skabe et landsdækkende projekt, der giver udviklingshæmmede mulighed for at komme mere ud og få gavn af naturen – både psykisk, fysisk og socialt.

Det er blot tre af de i alt otte projekter, som nu får støtte fra en særlig pulje fra Udlodningsmidler til Friluftsliv kaldet ”Bevæg dig i naturen”, der blevet til på baggrund af i et partnerskab mellem DGI, DIF og Friluftsrådet. Til sammen modtager de otte projekter 3,7 millioner kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Denne pulje specifikt målrettet til friluftsprojekter, der arbejder for at få borgere fra flere udsatte grupper mere ud i naturen.

”Partnerskabet i ’Bevæg dig for livet – i naturen’ arbejder for at gøre danskerne mere aktive ude i det fri – især de danskere, som har brug for en ekstra håndsrækning. Derfor er vi glade for at støtte projekterne her, der når ud til borgere, der virkelig kan få gavn af at være mere ude i naturen, men som måske ikke finder vej derud og bliver aktive af sig selv” siger Lars Mortensen, der er formand for Friluftsrådet.

 

De støttede projekter:

Udviklingshæmmedes Landsfond, Vejle: ”Kram Naturen” er et projekt, der skal støtte udviklingshæmmedes fysiske og mentale sundhed igennem særligt udviklede naturforløb. Projektet modtager 737.500 kroner.

Solutiongruppen, Sorø: ”Naturtryg – bliv bevæget i naturen” er et projekt, der giver borgere med psykiske funktionsnedsættelser bedre muligheder for at være aktive i naturen. Projektet modtager 600.000 kroner.

Rudersdal Kommune: ”NATURligvis – Ny i Danmark og ny i naturen” er et projekt, der vil støtte flygtninge og familiesammenførtes naturforståelse og fortrolighed med at færdes i naturen og derved støtte deres mentale, fysiske og sociale sundhed. Projektet modtager 250.000 kroner.

Ringsted Krisecenter: ”Ud i naturen – ud af vold” er et projekt, som vil tilbyde ugentlige naturaktiviteter til de kvinder og børn, som bor på Ringsted Krisecenter. Projektet modtager 262.500 kroner.

Lindeskovskolen mf., Guldborgsund: ”Nykøbing Falsters Grønne Hjørne”. Boligområdet Lindholm er blevet ghettoliste-udpeget – og det vil man lave om på. Et af tiltagene er at skabe bedre faciliteter og lettere adgang til områdets natur for at styrke beboernes trivsel og sundhed. Projektet modtager 500.000 kroner.

DGI Vestjylland, Holstebro: ”Naturen gør ALLE børn glade” er et projekt, som vil gøre bevægelse i naturen igennem foreningslivet til et kendt element for børn og unge med særlige behov. Projektet modtager 450.000 kroner.

Thisted Kommune: ”Naturligvis” er et projekt, der skal arbejde for at udvikle og afprøve naturen som metode til forebyggelse og rehabilitering af småbørnsfamilier med overvægt, borgere med stress, angst og depression samt borgere med kroniske sygdomme. Projektet modtager 375.500 kroner.

DGI Storstrømmen, Vordingborg: ”STU – i bevægelse med naturen” er et projekt, der skal styrke den mentale, fysiske og sociale sundhed hos de unge mennesker på en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) i Vordingborg Kommune. Projektet modtager 448.000 kroner. 

Bådebro ved Fjordstien i Nationalpark Skjoldungernes Land
Friluftsrådets bestyrelse har besluttet at uddele i alt 13 millioner kroner i tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til 127 projekter, der skaber nye muligheder for naturoplevelser og friluftsliv i hele landet.
Shelter i Pilotnaturpark Flynder Sø - Sønder Lem Vig
Udlodningsmidler til Friluftsliv støtter initiativer, der forbedrer mulighederne for befolkningens friluftsliv og naturforståelse. Næste ansøgningsfrist er den 15. september 2024.
Kontakt