Nyhed

Ny strategi for Friluftsrådet: Der skal være bedre muligheder for friluftsliv

paraglider på strand
Friluftsrådet har vedtaget den nye strategi 'Friluftsliv for alle', der de kommende år skal være pejlemærke for paraplyorganisationen og målet om at skabe bedre muligheder for friluftsliv for alle.

Der var stor opbakning fra organisationerne, der er medlem af Friluftsrådet, da strategien Friluftsliv for alle - Friluftsrådets strategi 2021-2024 blev fremlagt på generalforsamlingen. Strategien er blevet til efter et års arbejde i bestyrelsen med afsæt i blandt andet workshop og høringsrunde med medlemsorganisationerne om muligheder og udfordringer for friluftslivet i dag.

Adgang til naturen er fundament for friluftslivet

Et af de områder, der fortsat er helt centrale i Friluftsrådets arbejde er at sikre adgangen til naturen for foreningerne og befolkningen. Friluftsrådet skal i den nye strategi både påvirke lovgivningen på området, formidle reglerne og engagere folk i, at de overholdes, så der er ikke er forhindringer, når man vil ud i naturen. Endelig skal Friluftsrådet også udvikle stier og faciliteter, så alle kan komme ud i naturen, uanset om de er til fods, på cykel, til hest eller til vands.

"Gode muligheder for at komme ud i naturen kommer ikke af sig selv. Det står klart, efter dialogen med medlemmerne, at der er behov og udfordringer , der skal arbejdes for og strategien bliver et vigtigt værktøj til at målrette arbejdet for adgangen til naturen" siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet. 

Fire temaer for arbejdet

Målet om at alle skal have god adgang til naturen er et af de i alt fire strategiske temaer for perioden: 

  • Alle skal have adgang til naturen 
  • Naturen skal være rig og fuld af oplevelser 
  • Flere skal have inspiration til friluftsliv
  • Foreninger og fællesskaber skal have gode vilkår
Friluftsrådets mål er at skabe bedre muligheder for friluftsliv for alle. Det kræver mere og en rigere natur som grundlag for de gode friluftsoplevelser. Det kræver, at der er faciliteter og gode adgangsforhold og en let tilgængelig natur tæt på, hvor vi bor. Det kræver, at flere bliver inspireret til friluftsliv eller taget i hånden og inviteret ud, og det kræver, at børn og unge møder friluftslivet i alle de sammenhænge, de indgår i.
Alt dette kan bedst lade sig gøre, hvis der er gode vilkår for friluftslivets foreninger og de fællesskaber, der er en vigtig brik i at udvikle friluftslivet og sikre, at naturen bruges på en bæredygtig måde.
Indledning til de fire temaer i 'Friluftsliv for alle - Friluftsrådets strategi 2021-2024'

 

 

Forside til strategipublikation med billede af paaglider i solnedgang