Nyhed

Naturmødet: Kom med din vision for friluftslivet i Vendsyssel

Hulvej og bøgetræer i Naturpark Tolne
Friluftsrådet Vendsyssel inviterer til visionsworkshop, hvor du kan være med til at pege på, hvordan friluftslivet skal udvikle sig, hvor der er barrierer eller uudnyttede muligheder eller hvor, der mangler friluftsfaciliteter som for eksempel sheltere, hundeskove, MTB-spor eller saunaer til vinterbadning. Det sker på Naturmødet i Hirtshals torsdag aften.

Når Naturmødet i Hirtshals samler naturinteresserede fra hele landet til tre dage med debat, samtaler, foredrag og underholdning er der også særlige arrangementer for vendelboerne - nemlig hvordan man kan skabe endnu bedre rammer for at opleve og bruge naturen i Vendsyssel. Friluftsrådet Vendsyssel inviterer til visionsworkshop og møde, hvor borgere kan komme med ideer og forslag, der kan forbedre friluftslivet. Man kan pege blandt andet være med til at pege på, hvor der er behov for kajakbroer, gangstier, MTB-spor hundeskove, lejrpladser og andre friluftsfaciliteter, eller bidrage til at kortlægge, hvor der er problemer med at få adgang til naturen.

"I Friluftsrådet vil vi gerne høre alle borgere, der kender nærområderne og ved, hvad der er behov for. Der er måske steder, hvor en sti ville forbedre mulighederne for at komme ned til stranden eller hvor shelteren altid er optaget, og der er behov for flere. Det kan også være problemer med ulovlige skilte eller byggeri på grønne områder i kommunerne, som er problemet. Vi arbejder med alt det, der handler om rammerne for at man kan dyrke friluftsliv enten som forening eller som privatperson. Og vi vil rigtig gerne høre vendelboernes forslag til, hvad vi skal arbejde videre med" siger Thomas E. Jensen, der er formand for Friluftsrådet Vendsyssel.

Friluftsrådet Vendsyssel består af medlemmer fra forskellige friluftsforeninger og man kan engagere sig ved fx at være med i temagrupper, der arbejder med friluftsliv i et særlige naturområde eller særlige friluftsaktiviteter, fx sejlads eller cykling.

Visionsworkshop om friluftslivet i Vendsyssel holdes torsdag den 19. maj kl. 18.30-20.00 på havnen i Hirtshals i Friluftsrådets telt (stand nr. 52) hvor alle er velkomne til at kigge forbi med ideer og forslag.