Nyhed

Miljøminister: ”Naturen skal være for alle”

Miljøminister Magnus Heunicke
Miljøminister Magnus Heunicke (S) slår fast, at regeringen fortsat vil understøtte friluftslivet i arbejdet med en ny natur- og biodiversitetslov.

Miljøminister Magnus Heunicke (S) understreger over for Altinget, at regeringen vil have fokus på friluftslivets interesser i udarbejdelsen af den nye natur- og biodiversitetslov, som SVM-regeringen lægger op til i regeringsgrundlaget.

”Naturen skal være for alle. Spejdere, børnehavebørn, cyklister, ryttere – alle skal have adgang til naturoplevelser i Danmark. Vi vil fortsat understøtte friluftslivet. Det ændrer afslutningen af lovgennemgangen ikke på”, lyder det i et skriftlige svar fra Magnus Heunicke til Altinget fredag.

Udmeldingen kommer på baggrund af, at miljøministeren den 24. januar meddelte Friluftsrådet og en række andre aktører, at regeringen har sat punktum i en gennemgang af den eksisterende miljølovgivning. Lovgennemgangen, som blev påbegyndt i 2021 og nu erstattes af arbejdet med en ny natur- og biodiversitetslov, havde til hensigt at identificere barrierer og løsninger for øget biodiversitet i Danmark. Derudover havde gennemgangen også fokus på forbedring af friluftslivets vilkår. Skrinlægningen af gennemgangen har mødt kritik fra både landbrug og grønne organisationer.

I Friluftsrådet, hvor man var bekymret for, at skrinlægningen af lovgennemgangen kunne skade friluftslivets interesser, bl.a. ift. befolkningens adgang til naturen, glæder direktør Winni Grosbøll sig over miljøministerens udmelding. 

”Vi er glade for, at miljøministeren kommer med en så klar udmelding om, at friluftslivet ikke bliver glemt i det kommende arbejde med en natur- og biodiversitetslov. Vi skal huske, at naturen er et gode i sig selv, men den er også til stor glæde for alle os, der får lov til at opleve den”, siger Winni Grosbøll. 

Kontakt
Merlin Christophersen
Kommunikationskonsulent
24 63 76 41