Nyhed

Her er Danmarks seks strande med Vinterbadepunkt 2022

vinterbadning
Tag et koldt dyp fra en dansk strand eller havn med garanti for høj badesikkerhed og rent badevand. Her er de seks steder i Danmark, som denne vinter kan hejse flaget Vinterbadepunkt.

Sidste år kunne vinterbadere for første gang opleve det kolde gys fra en strand eller havn, hvor flaget Vinterbadepunkt var hejst.

vinterbadepunkt

Vinterbadepunkt var i 2021-2022 et pilotprojekt, hvor tre strande og havne på Langeland var med i udviklingen af den nye ordning for at afprøve kriterierne og gøre sig erfaringer med konceptet.

Erfaringerne har været så gode, at Vinterbadepunkt nu er en permanent ordning, og denne vinter kan man finde det særlige Vinterbadepunkt-flag på seks strande og havne rundt om i Danmark.

Det er de tre på Langeland - Lohals Strand, Rudkøbing Badeanstalt og Bagenkop Havnebassin – samt i år også Sillerslev Strand på Mors, Enø syd for Karrebæksminde på Sydsjælland og Udbyhøj ved Randers Fjord.

badepunkt
Find dit Badepunkt og Vinterbadepunkt.

Garanti for høj sikkerhed

Vinterbadepunkt er ligesom det ”normale” Badepunkt en mærkningsordning, der garanterer rent badevand og høj badesikkerhed.

Især det sidste er vigtigt i vintersæsonen, hvor badning er lidt mere ekstremt end om sommeren. Derfor glæder det direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll, at flere kommuner i år er med i ordningen.

”Vinterbadning bliver mere og mere populært, men at hoppe i vandet om vinteren er med lidt højere risiko på grund af blandt andet vandtemperaturen, eventuel is på broen eller stærke understrømme, der hurtigt kan føre til ulykker i koldt vand. Så det er glædeligt, at flere strande og havne har opmærksomhed på sikkerheden og er med i ordningen,” siger Winni Grosbøll.

Friluftsrådets ambition er, at endnu flere kommuner, vinterbadeklubber osv. i de kommende år bliver Vinterbadepunkt.

”Vi ser da gerne, at flaget bliver hejst endnu flere steder, således at uanset hvor man bor og bader i Danmark, kan man også om vinteren gøre det trygt," siger Winni Grosbøll.

Vinterbadning
Hop i det iskolde vand og oplev den helt specielle lykkefølelse, som vinterbadning giver. Her er vores guide til, hvordan du kommer i gang.

 

Kontakt
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24646391