Nyhed

Bæredygtige beach flag til Blå flag-strande

Foto: Beach flag til strande med blå flag
Kommuner med Blå flag-strande skal afholde mindst fem arrangementer hen over badesæsonen, som sætter fokus på havmiljø og naturen omkring stranden. Derfor har flere kommuner efterspurgt et beach flag, som kan gøre opmærksom på deres Blå flag aktiviteter.

Nu har Friluftsrådet sat symaskinerne i gang og fået lavet beach flag ud af genanvendt stof fra gamle Blå flag, som ikke kan bruges længere. Hvert år får strandene nemlig tildelt et nyt blåt flag med det relevante årstal på, og indtil nu har flag fra tidligere år derfor ligget og samlet støv. 

Det er nu blevet til de genanvendte beach flag, som er syet lokalt i København. Metalstativet er også lavet af materialer, som har været til overs fra andre projekter i Friluftsrådet.

Når Friluftsrådet sætter andre til ansvar for at passe på natur og miljø, må vi også selv efterleve det. Alt er derfor genanvendt - lige på nær sytråden. 
 

Blå flag er en bæredygtigheds- og miljøordning, og det skal selvfølgelig også spejle sig i de materialer der bliver brugt
Sune Møller Petersen, konsulent i Blå flag-programmet

Beach flagene er nu på vej ud til kommunerne, så det i løbet af sommeren bliver nemmere for strandens gæster at spotte naturaktiviteter, hvor man kan boltre sig i alt lige fra krabbefangst og genbrugskunst til snorkelture og oplæg om dyrearter. 
 

Blå flag og bæredygtighed

Blå flag er en miljømærkningsordning med særligt fokus på formidling og bæredygtighed. Udover rent badevand og gode faciliteter, garanterer et blåt flag derfor også, at strandens lokalområde og gæster inddrages i miljø- og naturaktiviteter, som oplyser og motiverer dem til at passe godt på stranden. 

Du kan læse mere om Blå flag-programmets arbejde med bæredygtighed her