Nyhed

Grøn Scene på Folkemødet kom flot fra start

Grøn Scene på Folkemødet 2023
Friluftsrådet åbnede for første gang Grøn Scene på Folkemødet, som skal sætte fokus på menneskets brug af og forhold til naturen. Modtagelsen var varm og opbakningen fra gæster og deltagere var stor.

Børn til naturorienteringsløb, morgenløb, debatter om mere natur og skov, modeshow med genbrugstøj, bioblitz for de mindste børn, sanketur, smagsprøver på vildtkød, åbning af mountainbikespor, vandretur med arkæologen til helleristninger, fokus på børn og unges trivsel, kåring af Danmarks bedste friluftskommuner og meget mere. Medlemsorganisationer og samarbejdspartnere sikrede, at vi kom vidt omkring på Grøn Scenes første år på Folkemødet, og opbakningen fra publikum var stor.

Det var på forhånd svært at vide, hvad der kunne forventes af første år med et projekt som Grøn Scene på Folkemødet. Grøn Scene ligger i et unikt naturområde ved Kampeløkken, en sidegade til den travle Havnegade, og da det var et område, som ikke før er blevet brugt i forbindelse med Folkemødet, var det spændende at se, om folkemødegæsterne ville finde op til scenen. Men det viste sig ikke at være noget problem, siger Winni Grosbøll, direktør fra Friluftsrådet:

God opbakning fra medarrangører og publikum

”Vi havde med hjælp fra vores medlemsorganisationer og andre grønne aktører fået planlagt et godt program med noget for enhver smag, og vi oplevede, at der konstant var liv i området, god debat mellem både paneldeltagere og besøgende. Der var mellem 20 og 120 deltagere til alle arrangementer, og vi har fået utrolig mange positive tilkendegivelser fra både deltagere og medarrangører. Så man må sige, at vi kom godt fra start,” siger Winni Grosbøll.

Begejstringen deler Jesper Brixen, politisk konsulent i Danmarks Jægerforbund, der bidrog med flere aktiviteter og debatter på Grøn Scene:

”For Danmarks Jægerforbund var Folkemødet i år en stor succes, og Grøn Scene var en stor del af grunden. Det var væsentlig nemmere for os at lave arrangementer i set uppet på Grøn Scene, og Friluftsrådet var supergode til at hjælpe og styre det hele. En anden stor gevinst ved Grøn Scene var, at vi mødte flere medlemsorganisationer fra Friluftsrådet, og at vi lærte medarbejderne i Friluftsrådet bedre at kende,” siger Jesper Brixen.

Grønt område med masser af potentiale

Grøn Scene er mere et område end en scene. Så ud over en scene til debatter der også en walk’n’talk-sti, en terrasse øverst på området med udsigt over Østersøen, træer med hængekøjer og masser af strandstole, som gæsterne kunne tage med rund i området, når de trængte til en rolig pause i det grønne. Programmet på bestod af både debatter og aktiviteter på området, som Friluftsrådets medlemsorganisationer og samarbejdspartnere stod for at planlægge og eksekvere. Og tilbagemeldingen fra de deltagende har været positiv.

”Vi har gjort os en masse erfaringer fra dette års Folkemødet, som vi tager med videre, og der blev lagt trædesten til spændende, fremtidige samarbejder. Generelt kan vi konkludere, at konceptet fungerede rigtig godt. Det er småting, der kan finjusteres, men ellers glæder vi os bare til at videreudvikle området sammen med vores medlemmer og samarbejdspartnere,” siger Winni Grosbøll.

Friluftsrådet inviterer i september til et medlemsmøde, hvor rammer og indhold for Grøn Scene på Folkemødet 2024 bliver drøftet.

Kontakt
Astrid Grunert Rantorp
Kommunikationskonsulent
24 63 63 88