Nyhed

Godt nyt for mountainbikere: Spor i Aalborg er IKKE i konflikt med fredning

cyklister på vej op ad bakke i skov
Friluftslivet i Nordjylland får oprejsning, efter Fredningsnævnet i 2019 ville lukke to mountainbikespor nær Aalborg. Nu er afgørelsen ændret takket være massiv indsats fra blandt andet Friluftsrådet.

Der bliver atter gode muligheder for at tage sin mountainbike med i skoven nær Aalborg. Miljø- og Fødevareklagenævnet har nemlig afgjort, at mountainbikesporet ved Poulstrup Sø ikke er i konflikt med fredningen og dermed med al sandsynlighed kan se en lys fremtid i møde. Sporet i Lundby Bakker kan også se en lysere fremtid i møde. Med andre ord viser afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, at mountainbiking og fredning ikke er i konflikt med hinanden.

Det så ellers sort ud for de nordjyske mountainbikere tilbage i 2019, da en afgørelse i Fredningsnævnet dømte de to spor ude. Friluftsrådet, DGI, Danmarks Cykle Union, Danmarks Idrætsforbund, Aalborg Kommune, Aalborg Trailbuilders og 17 nordjyske mountainbikeklubber ankede afgørelsen, og det er altså den anke, der nu har ført til en ny afgørelse. Med den nye afgørelse er man i Friluftsrådet ikke i tvivl om, at der her er tale om en stor sejr for friluftslivet.

- Det er fantastisk, at sporet ved Poulstrup Sø ser ud til at kunne blive, og der er al mulig grund til at være optimistiske omkring fremtidens mountainbikeoplevelser i Lundby Bakker. Her kan man måske arbejde med et kortere spor inden for fredningen i Lundby Bakker og så måske se, om Aalborg Kommune kan finde på en løsning, der på sigt kan forlænge sporet, siger formanden for Friluftsrådet i Himmerland-Aalborg, Mette Arleth.

Friluftsrådet mener ikke, at man kan se sagen om sporet i Lundby Bakker som tabt, selvom mange måske vil påstå, at det er tilfældet, fortæller Mette Arleth.

- Det er en stor sejr, at fredning og mountainbiking ikke er hinandens modsætninger. For det er det, den konkrete afgørelse siger. Vi skal hjælpe Aalborg Kommune godt videre nu med at se en vej for fremtidig mountainbiking i Lundby Bakker og hjælpe kommunen med at føre en fortsat ansvarlig natur- og brugsforvaltning af området, siger Mette Arleth.

Kontakt
Portrætfoto Kristian Nykrog
Politisk konsulent
30 71 58 53