Høringssvar

Friluftsrådets bemærkninger til forslag til kriterier for udpegning af restareal urørt skov jf. Natur- og Biodiversitetspakken op mod mål-tallet på 75.000 ha

Urørt skov ved Sorø dækket af sne
Friluftsrådet bakker op om yderligere udlæg af urørt skov på statens arealer som led i at skabe en vildere og rigere natur.

For Friluftsrådet er det afgørende, at offentlighedens adgang til områder med urørt skov sikres og opretholdes, og at der skabes gode rammer for et alsidigt friluftsliv.

Friluftsrådet opfordrer på det kraftigste til, at der også ses på muligheden for at udlægge yderligere urørt skov på private arealer, idet der er et stort potentiale for at forbedre biodiversiteten ved udlæg af urørt skov på private arealer. Samtidig har de statslige skove en helt særlig værdi som friluftsarena for et mangfoldigt friluftsliv, herunder mange organiserede friluftsaktiviteter, der kan blive påvirket i områder, der udlægges til urørt skov.

Friluftsrådet lægger til grund, at der i den videre proces vil være mulighed for at bidrage med synspunkter på den nærmere afgrænsning af de konkrete områder og den videre forvaltning af områderne, jf. Naturstyrelsens overordnede retningslinjer for forvaltning af urørte skove.