Nyhed

Friluftsrådet om flere og større campinghytter: husk det simple liv tæt på naturen

Campingplads
Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale, der giver campingpladser lov til at bygge flere, større og højere campinghytter. Friluftsrådet er tilfredse med at der kun må bygges uden for strandbeskyttelseslinjen, og minder om at udvikling ikke må blive en afvikling af det simple campingliv tæt på naturen.

En modernisering af campingloven, kalder Regeringen og Dansk Folkeparti den aftale, der giver campingpladsejere mulighed for at opstille flere, større og højere hytter. Fremover må hytter udgøre 40 % af pladsernes enheder og de må være op til 45 kvadratmeter. Det er kun den halvdel af campingpladserne, der ligger på landsiden af 300 meter strandbeskyttelseslinjen, der må bygge flere og højere hytter og den del af aftalen er Friluftsrådet tilfredse med:

”Det er afgørende at kysterne friholdes for byggeri, der ofte er med til at skæmme indtrykket af naturen og landskabet og i værste fald begrænse offentlig adgang til en kyststrækning. På det punkt er vi tilfredse med aftalen” siger Friluftsrådets formand, Lars Mortensen.

Husk campinglivets DNA

Dog giver aftalen også anledning til bekymring fordi det simple campingliv tæt på naturen, som mange danskere foretrækker, sættes under pres. I aftalen fremhæves det, at camping er ”en traditionsrig og populær ferieform”, der står for ca. en tredjedel af danskernes ferieovernatninger i Danmark og, at ”baggrunden for campingferiens popularitet skal findes i campingpladsernes attraktive beliggenhed, det sociale samvær og det generelle prisniveau, som gør camping til en økonomisk overkommelig ferieform for et bredt udsnit af befolkningen”. I det lys er større hytter ikke løsningen for campinggæsterne.

”Campinghytter kan udvide campingsæsonen så flere kommer ud i naturen en større del af året, men man skal også tænke sig om, når man gradvist omdanner campingpladserne, der ofte ligger naturskønt og i yderste klitrække, til hyttebyer med flere og større hytter. For hvor længe er der fortsat tale om camping? Vi skal passe på ikke at ville udvikle så meget, at vi afvikler det, der er charmen ved det simple campingliv. At være helt tæt på naturen er en vigtig del af campinglivets DNA” siger Lars Mortensen.

Campingplads