Pressemeddelelse

Friluftsrådet laver ny scene på Folkemødet

Grøn Scene
Naturen og friluftslivet skal i fokus på Folkemødet. Derfor har Friluftsrådet og foreningen Folkemødet indgået partnerskab om at inddrage et nyt område i Allinge, der bringer naturen helt tæt på.

I år åbner et nyt område af Allinge, som skal bringe naturen, udelivet og friluftsoplevelser ind på Folkemødet. Bornholm har helt unik natur, og nu kommer den til at få en endnu større rolle på Folkemødet efter, at Friluftsrådet har indgået aftale om at inddrage et nyt naturskønt område af Allinge.

Det nye område hedder Grøn Scene og er et vildt naturområde på Kampeløkken bag den gamle biografbygning, som indtil for nylig har været dækket af brombærkrat.

”Vi mener, det er helt oplagt at sætte fokus på menneskets samspil med naturen på Folkemødet. Med den nye scene vil der være masser aktivitet, der viser bredden i hvad natur- og friluftsoplevelser giver os mennesker. Der vil være spændende debatter om dilemmaerne, men også om de helt særlige oplevelser i naturen. Men lige så vigtigt bliver det et område, hvor folkemødegæsterne kan tage en pause fra menneskemylderet, nyde en kop kaffe til fuglekvidder og havudsigt eller hvile benene i træernes halvskygge,” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Masser af friluftsaktiviteter og debat om natur
Grøn Scene bliver Folkemødets grønne smeltedigel. Området vil være en skønsom blanding af frivillige organisationsfolk, vild bålmad, mountainbikes, vandresko, og fuglekikkerter. Scenen vil syde af politiske debatter, glade børnehavebørn i naturen og mennesker, der gerne vil vide mere om klimaskov, biodiversitet og naturdannelse.

Friluftsrådet er som paraplyorganisation for mere end 80 medlemsorganisationer en oplagt partner, der kan samle foreninger og organisationer på tværs af natur- og friluftsinteresser.

”Vi glæder os utrolig meget til sammen med Friluftsrådet at sætte fokus på naturen og vores liv i det. Med en unik placering på Folkemødet, der er med til at understrege emnet, bliver Grøn Scene et inspirerende indspark til vores demokratifestival,” udtaler Peter Christiansen, direktør i Foreningen Folkemødet.

Programmet på Grøn Scene afspejler Friluftsrådets mission om at samle aktører på tværs. Der er blandt andet planlagt aktiviteter som for eksempel morgenløb, smagsprøver på bålmad, naturtræning og der er debatter om naturen og dens betydning for mennesker arrangeret af blandt andre WWF, Klimaskovfonden, DGI, DIF, Spejderne, Danmarks Jægerforbund og flere.

Se programmet og den eksakte placering af den nye scene i Folkemødets app, som bliver udgivet sidst i maj.

Kontakt
Astrid Grunert Rantorp
Kommunikationskonsulent
24 63 63 88