Nyhed

Friluftsrådet og Dansk Kyst- og Naturturisme inviterer til fælles konference

konference ud på tur rekreativ infrastruktur
Hvordan sikrer vi adgang til friluftsliv og natur på en måde, der er til gavn for alle og uden at lægge mere pres på naturen? Friluftsrådet og Dansk Kyst- og Naturturisme inviterer til konference om rekreativ infrastruktur 23. april 2024. Du kan sikre dig din billet allerede nu.

Rigtig mange mennesker vil rigtig gerne ud i naturen. Vi vil ud og gå en tur, cykle, på udflugt med familien.

Men det stigende ønske om naturnære oplevelser kan sætte naturen under pres, så det er nødvendigt at skabe adgang til oplevelserne på en måde, der ikke går ud over naturen.

Et af virkemidlerne kan være en stærk og sammenhængende rekreativ infrastruktur.

At skabe en rekreativ infrastruktur, der understøtter det stigende ønske om naturoplevelser, er en opgave, der går på tværs af myndigheder og traditionelle sektorer.

“En veludviklet rekreativ infrastruktur i form af blandt andet et netværk af stier og ruter er en nøgle til at tiltrække turister og til at bruge natur og friluftsliv som drivkraft for den lokale udvikling. Samtidig sikrer det en mere bæredygtig brug af naturen, fordi man kan regulere de besøgendes færdsel og dermed aflaste de områder, som kræver særlig beskyttelse,” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

At skabe en rekreativ infrastruktur, der understøtter det stigende ønske om naturoplevelser på en måde, der er i balance med både lokalsamfund, virksomheder og naturen, er en opgave, der kræver en tværfaglig tilgang og samarbejde. Den går på tværs af myndigheder og traditionelle sektorer.  

Derfor inviterer Friluftsrådet i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme til fælles konference tirsdag 23. april kl. 09.30 - 15.45 på konferencecenter Musholm i Korsør.

Konferencen er for myndigheder, forvaltninger, erhvervsaktører og øvrige relevante aktører, og målet er at få nye perspektiver på, hvordan vi i fællesskab løfter den rekreative infrastruktur ved at tænke den ind i en langsigtet og strategisk planlægning og samarbejde.

Vi arbejder på at få de sidste detaljer for programmet på plads, men lover, at man som deltager på dagen får både international inspiration, ny viden og konkrete anbefalinger til, hvordan vi kan løfte den rekreative infrastruktur.

Køb billet nu, eller følg med i udviklingen af programmet her

Bemærk, at der er et begrænset antal billetter.

Kontakt
Portrætfoto Kristian Nykrog
Politisk konsulent
30 71 58 53
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91