Nyhed

Friluftslivets organisationer har fokus på bæredygtighed

Far og barn dufter til blomster i Naturpark Mølleåen
Til Friluftsrådets generalforsamling lørdag d. 29. april 2023 vil der være særligt fokus på bæredygtighed. Og det er et emne, der har stor interesse blandt friluftslivets organisationer, viser en rundspørge, som Friluftsrådet har foretaget.

En spørgeskemaundersøgelse, som Friluftsrådet har foretaget blandt de mere end 80 medlemsorganisationer, viser, at friluftslivets organisationer i høj grad har fokus på bæredygtighed. 83 procent af de organisationer der har svaret angiver, at det er vigtigt eller meget vigtigt for organisationen, at friluftslivet bliver mere bæredygtigt i fremtiden.

Der er dog stor forskel på i hvor høj grad, og hvor længe organisationerne har arbejdet med bæredygtighed. Cirka halvdelen har arbejdet med bæredygtighed i mere end fem år, mens 30 procent har arbejdet med det i 1-5 år, og 20 procent har slet ikke har arbejdet med det endnu.

Mange af organisationerne har for eksempel inspireret til bæredygtig handling blandt medlemmer eller gennemført konkrete aktiviteter for at gøre organisationen mere bæredygtig. Få har dog indført decideret afrapportering om bæredygtighed, f.eks. i årsrapportt eller i en selvstændig publikation.

Tabel fra bæredygtighedsundersøgelse

Inspiration fra Norge

I år sætter Friluftsrådet på dets generalforsamling lørdag d. 29. april 2023 særligt fokus på temaet bæredygtighed i friluftslivet. Her vil Friluftsrådet skabe mulighed for at der kan blive delt erfaringer på tværs af organisationer. Der vil også være inspiration at hente fra Friluftsrådets søsterorganisation Norsk Friluftsliv, hvorfra generalsekretær Bente Lier vil fortælle om organisationens arbejde med at fremme bæredygtighed i friluftslivet. 

Deltagerne vil også blive taget med på en scenarievandring, som vil indbyde til refleksion og drøftelser af, hvordan friluftlivets organisationer kan arbejde for at fremme bæredygtighed i friluftslivet. Der vil derfor være rig mulighed for at gå hjem fra arrangementet med en masse ny inspiration, nye kontakter og nye perspektiver på, hvad friluftslivet kan og skal i fremtiden.

Der er frist for at tilmelde sig generalforsamlingen fredag d. 14. april. 

29Apr2023
Her finder du referat, mødedokumenter og præsentation fra Friluftsrådets generalforsamling 2023