Nyhed

Folkelig protest mod mistet adgang til strand

Kystsikring med store sten
I Juelsminde har en sommerhusejer spærret for adgang til stranden, og det har fået lokale borgere til at reagere. Nu er kommunen ved at finde en alternativ løsning. Også Friluftsrådet Søhøjlandet har været involveret og peget på en mulighed for at genskabe adgang til stranden.

Hvor der i årtier har været offentlig adgang til stranden og mulighed for en gåtur på en trampesti rundt om Bjørnsknude ved Juelsminde, er der i dag store sten og omfattende kystsikring. En sommerhusejer mener nemlig, at offentlighedens adgang krænker privatlivets fred. Han har spærret adgangen til stranden og turen rundt om Bjørnsknude ved blandt andet store sten som kystsikring. Sagen har kørt et år og har affødt protester fra lokale borgere, der har arrangeret vandringer rundt om Bjørnsknude og oprettet en aktionsgruppe. Også Friluftsrådet Søhøjlandet er gået aktivt ind i sagen. 

"Det store engagement fra borgerne, viser jo, hvor vigtigt det er at have adgang til vores natur. Den rundtur rundt om knuden har stor værdi for folk og det har hjulpet på sagen med al den opmærksomhed" siger Jan Karnøe, der er formand i Friluftsrådet Søhøjlandet.  

Kommunalbestyrelsen i Hedensted kommune har vedtaget, at stien ikke kan kræves genetableret, men at der skal være adgang rundt om knuden. I dag må man således færdes på ydersiden af kystsikringen, en tur der kun er tilgængelig for folk, der kan klatre på sten. Imens skal kommunen tage stilling til fire alternative løsninger, der koster mellem 460.000 kr. og 2 millioner kr. Den dyreste løsning er anlæg af en sandstrand og den billigste er en gangbro af træ. 

"Vi har peget på en billig løsning, fordi det er mest realistisk. Vi håber bare at det afgøres hurtigt, så adgangen kan blive genetableret. Som det er nu, er det umuligt at komme rundt og det skulle ikke gerne tage flere år" siger Jan Karnøe. 

Borgmester Kasper Glyngøs (S) i Hedensted kommune har været involveret i sagen, og har udtalt til Horsens Folkeblad, at han håber adgangen i sidste ende bliver bedre end den var med trampestien.