Nyhed

Bedre adgang: Godsejer lægger skov til discgolf-bane

discgolf
De fleste af Danmarks over 60 discgolf-baner ligger på offentligt ejet areal. Men nu kan man også spille på Bidstrup Gods i Midtjylland. “Alle skal have adgang til naturen,” siger godsejer Helle Lichtenberg.

En discgolfbane bestående af 18 svære huller. Anlagt i de private skove omkring Bidstrup Gods mellem Aarhus og Randers. På foranledning af godsejer Helle Lichtenberg.

Discgolf - kort fortalt golf med en særlig type frisbees og huller i form af kurve - er specielt de senere år blevet en populær aktivitet, og baner er skudt op over hele landet.

Det særlige ved den nye bane i Bidstrup skov er imidlertid, at den ikke som langt de fleste af Danmarks cirka 60 discgolfbaner ligger på offentligt ejet areal, men i en privat skov.

Ejeren af skoven er godsejer Helle Lichtenberg.

“Jeg lægger jord til, fordi min holdning er, at alle skal have adgang til naturen,” siger hun til lokalavisen Farvskov.

Og netop naturen har været i centrum i opbygningen af banen. Eksempelvis er der ikke fældet store træer for at gøre plads til den, ligesom toppen af de 18 kurve er speciallakeret, så de blender ind i omgivelserne.

Derudover tæller det for spillerne som et kast, hvis man knækker en gren. Ud fra den præmis, at man ikke må ændre på naturen.

Initiativet glæder Friluftsrådet.

“Det er vigtigt for Friluftsrådet, at alle har adgang til naturen, fordi den danner rammen om mange af de fællesskaber, der binder os s

Det her er et rigtigt fint eksempel på, hvordan det også i private naturområder er muligt at skabe mere adgang og samtidig passe på naturen.
Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet

ammen. Det her er et rigtigt fint eksempel på, hvordan det også i private naturområder er muligt at skabe mere adgang og samtidig passe på naturen,” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Frivillige ildsjæle vigtig del af projektet

Discgolfbanen ved Bidstrup Gods kom i stand via børn i fælles klasse og en snak til en skole kom-sammen mellem godsejer Helle Lichtenberg og discgolfspiller Mikkel Thormod.

Og mens Helle Lichtenberg har lagt sin private skov til projektet, har Mikkel Thormod doneret gratis arbejdskraft. Sammen med en flok frivillige discgolfspillende ildsjæle fra lokalområdet og fra Aarhus har han designet og anlagt banen.

Discgolfbanen ved Bidstrup Gods er gratis at benytte for alle, og har åbent fra kl. 8-22. En runde på samtlige 18 huller er cirka tre kilometer lang.

Missing indholdselement.