Nyhed

Badepunkt bliver norsk

naturskøn strand BAdepunkt vollan bergen norge
Skal du til tilbringe sommeren i Norge, kan du nu spejde efter Friluftsrådets Badepunkt-mærke. Den nye nordiske mærkning af strande med særlige naturoplevelser har nemlig fundet de første to strande i vores nordiske naboland, der gør sig fortjent til at være Badepunkter.

To strande i Bergen Kommune tester denne sommer Friluftsrådets Badepunkt, den nye mærkning af strande, der har rent badevand og særlige natur- og friluftsmuligheder. Det er strandene Vollan nord for Bergen ved Eidsvåg og Kyrkjetangen syd for Bergen ud til den inderste del af Grimstadfjorden, ikke langt fra et andet turistmål, nemlig komponisten Edvard Griegs Museum, Troldhaugen.

I Danmark tester otte strande i år Badepunkt og i Friluftsrådet er der glæde over at to norske strande allerede er kommet på Badepunkt-kortet. 

"Det viser, at der er et behov i de nordiske lande for et supplement til Blå Flag, der fortæller badegæsterne, at her er der rent vand efter samme kriterier som på Blå Flag strande og mulighed for at få særlige oplevelser med natur og friluftsliv. Vi hilser de norske strande velkommen og glæder os til at udvikle mærkningsordningen sammen" siger Bjarke Frandsen, konsulent i Friluftsrådet. 

Fra efteråret vil Friluftsrådet udforme de endelige kriterier for Badepunkt og fra næste sommer vil strandgæster i nordiske lande forhåbentlig møde Badepunkt mange flere steder. 

På billedet ses en strand med kystsikring á sten
Find vej til dit nye Badepunkt. Friluftsrådets nye kystflag markerer punkter, hvor du kan bade og få særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser ved vandet. Derfor hedder ordningen… Badepunkt.