Nyhed

Badepunkter viser vej til naturoplevelser ved vandet

På billedet ses en strand med kystsikring á sten
Find vej til dit nye Badepunkt. Friluftsrådets nye kystflag markerer punkter, hvor du kan bade og få særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser ved vandet. Derfor hedder ordningen… Badepunkt.
Logo for badepunkt - i baggruden ses 4 blå bølger og i forgrunden står der skrevet 'badepunkt' med sort

Når badesæsonen starter vil badegæster kunne vælge at tage på strandtur til et Badepunkt. Det er nemlig navnet på Friluftsrådets nye mærkning af strande, der garanterer rent badevand, tryghed, friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser.

”Vi glæder os til vise danskerne, at der både findes Blå Flag strande med mange krav til rent bade vand og faciliteter, og så Badepunkter, der stiller samme krav til badevandet, men som lægger vægt på en anden strandoplevelse med mere fokus på natur, kultur og friluftsliv. Og vi glæder os til at hejse det første flag, som vi synes har et moderne, nordisk og naturligt look” siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted.

Badepunkt skal supplere det velkendte Blå Flag, og vil allerede fra denne sommer vise badegæster vej til strande med særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser. Foreløbig kan strandgæster finde et Badepunkt ved Davinde Sø i Odense, på fire strande i Varde og to i Helsingør. Her bliver Badepunkt testet inden alle kommuner kan være med i ordningen fra næste år.

Fakta om badepunkt

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for strande og kyster med rent badevand, sikkerhed, unik natur eller kultur og særlige friluftsmuligheder.

Friluftsrådet har udviklet ordningen sammen med organisationer i Sverige og Norge. I forvejen administrerer Friluftsrådet Blå Flag, der findes i 49 lande verden over.

Her kan du finde dit Badepunkt i sommeren 2018 i Danmark:

Helsingør

· Jarlens Grund
· Trykkerdammen
· Julebæk Strand

Odense

· Davinde Sø

Varde

· Houstrup Strand
· Børsmose Strand
· Vejers Strand
· Høje Knolde Strand