Nyhed

3,5 mio. kr. i corona-kompensation på vej til friluftslivets foreninger

fisketur for begyndere
Regeringen og dens støttepartier afsætter 3,5 mio. kr. til en pulje, der skal hjælpe lokale friluftsforeninger som har haft økonomiske tab i forbindelse med corona-krisen. Et godt og tiltrængt tiltag, lyder det fra Friluftsrådet.

Forsamlingsforbud, mistede medlemmer og aflyste arrangementer har presset små friluftsforeninger under corona-krisen. Derfor har miljøministeren, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet nu besluttet at afsætte 3,5 mio. kr. i corona-kompensation til lokale friluftsforeninger.  Støtten går til lokalforeninger, som ikke har kunnet få støtte via andre af statens hjælpeordninger. 

Friluftsrådet, der er paraplyorganisation for over 80 organisationer, der beskæftiger sig med natur og friluftsliv, glæder sig over tiltaget.

"Vi er rigtig glade for at der nu er penge på vej til friluftslivets organisationer, og jeg vil gerne takke miljøministeren og støttepartiernes miljøordførere for at lytte og se vigtigheden af foreningernes arbejde. Med disse penge kan lokalforeninger rundt omkring i landet få hjælp til at komme på fode efter en tid, der har været hård ved foreningskassen,” siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.

Ligesom tidligere hjælpepuljer til friluftslivet vil pengene blive administreret af Friluftsrådets puljeadministration. De nærmere retningslinjer er endnu ikke meldt ud.

Stort potentiale efter corona

Friluftslivet og de grønne organisationer måtte se skuffede til, da de ikke blev inkluderet i Kulturministeriets sommerpakke, hvor foreninger under DIF, DUF og DGI fik en hjælpende hånd. 

Siden har Friluftsrådet har i tæt samarbejde med Dansk Sportsfiskerforbund, Dansk Vandrelaug, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Jægerforbund arbejdet hårdt på at synliggøre, at friluftslivets foreninger og grønne organisationer lige så vel som andre typer foreninger har lidt under coronatidens restriktioner. 

Derudover er der mange, der under corona-tiden har fået interesse for naturoplevelser og friluftsliv, og der er derfor et stort potentiale for at få gang i foreningsaktiviteterne igen.

"Der er rigtig mange, der har fået øjnene op for friluftslivet og naturen som ramme for sociale aktiviteter under corona, og det er et potentiale som vi skal udnytte. Men friluftslivets lokalforeninger har ligesom alle andre foreninger også været ramt af corona-tidens restriktioner, så der er behov for en hjælpende hånd for at få gang i aktiviteterne igen," siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.