Pressemeddelelse

200 af friluftslivets lokalforeninger har fået en hjælpende hånd

Ryttere på tur i Naturpark Amager
Knap 200 lokalforeninger i 73 kommuner har siden 2018 fået tilskud fra Friluftsrådets lokalforeningspulje. Senest har 77 lokalforeninger fået 2,5 millioner kroner i støtte til at styrke deres arbejde med friluftsliv.

Landet over har lokale friluftsforeninger fået støtte til havkajakker, fiskeudstyr, vandreture, renovering af klubhuse, bålhytter og meget andet. Hvert år uddeler Friluftsrådet cirka 2,5 millioner kroner fra Friluftsrådets Lokalforeningspulje.

Ved den seneste uddeling i juni 2020 er der givet støtte til 77 lokale foreninger. Det er i år tredje gang puljen uddeles. Siden 2018 har i alt 196 lokale foreninger i 73 kommuner fået støtte til det lokale friluftsliv. 

”Vi er rigtig glade for, at vi med Lokalforeningspuljen kan hjælpe de lokale foreninger rundt omkring i landet med deres foreningsaktiviteter. Der er mange frivillige ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel for friluftslivet, og det er dejligt at kunne give dem en hjælpende hånd, så de kan udbrede deres engagement til endnu flere,” siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.

Brønderslev, Randers, Aarhus, Tønder, Odense og København er blandt de kommuner, hvor flest foreninger har fået tilskud.

Kort over antal bevillinger pr. kommune

Stort behov for tilskud til lokale foreninger

Lokalforeningspuljen er et resultat af en politisk aftale fra 2017 om en ny og permanent fordeling af spillehalsmidlerne til lokale, almennyttige foreninger. Otte hovedorganisationer inden for det frivillige foreningsliv er udpeget som ansvarlige for hver deres pulje. Friluftsrådet er ansvarlig for en pulje til friluftsforeninger på cirka 2,5 millioner kroner årligt.

I Friluftsrådet er man glad for ordningen. Midlerne i Lokalforeningspuljen kan nemlig støtte de helt jordnære ting, som kan være afgørende for foreningernes aktiviteter, og som det kan være svært at finde økonomi til andre steder.

”Selvom det ikke nødvendigvis er så mange penge, det handler om, så gør de en kæmpe forskel for lokalforeningerne rundt omkring i landet. Med lokalforeningspuljen kan vi støtte foreningernes mest grundlæggende behov, om det så er nyt kontorudstyr eller et nyt tag på klubhuset, de har brug for. Det kan normalt være svært at få tilskud til de helt lavpraktiske ting, som kan være helt afgørende for foreningens aktiviteter,” siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.

For at søge tilskud fra Lokalforeningspuljen skal den lokale forening være tilknyttet en af Friluftsrådets 88 medlemsorganisationer. 

Gåtur i klitheden i Naturpark Nissum Fjord
Lokale foreninger under Friluftsrådets medlemsorganisationer kan søge om støtte fra Lokalforeningspuljen til at styrke foreningens arbejde med friluftsliv. Puljen åbnes igen for ansøgninger primo 2025.
Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89