Nyhed

Kommuner og borgere sammen om grønne byer: Kom til onlineseminar

Byhave ø-haven højbede
Samspillet mellem borgere og kommuner om naturen i byerne er omdrejningspunktet for et onlineseminar, hvor Friluftsrådet og Sociologisk Institut på Københavns Universitet giver indblik i erfaringer og den nyeste viden på området. Seminaret skulle have været afholdt i marts, men er nu ændret til at foregå online for at kunne gennemføre på coronavenlig vis.

Grønnere byer er en global trend som løsning på klima- og bæredygtighedsproblematikker, og samtidig spirer nye grønne fællesskaber i mange danske byer, og flere kommuner samarbejder med nye civilsamfundspartnere om udvikling af grønne arealer i byerne. I Danmark er der et stort potentiale for at styrke samarbejdet mellem borgere og kommuner om at udvikle byerne i en grønnere retning med mere natur - og på den måde lave endnu mere praktisk grøn borgerinddragelse.

Om projektet

I samarbejde har Sociologisk Institut (KU) og Friluftsrådet gennemført forskningsprojektet "Grønne fællesskaber i byen - civilt engagement og medborgerskab i bynatur og urban økologi", der har undersøgt og kortlagt nye typer af grønne fællesskaber i byerne, bybefolkningens holdninger til grønne byarealer og kommunernes samarbejde med frivillige borgere på det grønne område.

Projektet er støttet af Velux Fonden.

Denne udvikling kan du blive klogere på til Friluftsrådet og Sociologisk Instituts onlineseminar "Grønne fællesskaber i byen", der afholdes onsdag d. 11.11. kl. 13.30-16.30. Her præsenteres resultaterne fra et fælles forskningsprojekt om grønne fællesskaber. Undervejs vil der være lejlighed til at sparre om udfordringer og muligheder ved praktisk, grønt borgersamarbejde med andre kommunalt ansatte med interesse for området. Seminaret afsluttes med en paneldebat med aktører med praktisk erfaring fra bygrønne samarbejder mellem kommuner og borgere, der giver deres bud på potentialer og udfordringer i samarbejdet om grønne byer.

Seminaret er målrettet kommunalt ansatte, chefer og politikere, der arbejder med – eller ønsker at arbejde med – involvering af borgere i udvikling af bynatur og byplanlægning, grønne arealer og generelt med borgerinddragelse og medborgerskab på det grønne område.

Se eller gense semianret her og find alle materialer fra dagen:

Byhave ø-haven højbede
Den 11. november afholdt Friluftsrådet og Sociologisk Institut på Københavns Universitet onlineseminaret "Grønne fællesskaber i byerne". Seminaret tog afsæt i det fælles projekt "Grønne fællesskaber i byen - civilt engagement og medborgerskab i bynatur og urban økologi". På siden her kan du se eller gense seminaret og finde materialer fra dagens program og fra projektet som helhed.

Det er gratis at deltage. Se programmet og tilmeld dig her:

11Nov2020
Den 11. november 2020 kl. 13.30-16.30 afholder Sociologisk Institut (KU) og Friluftsrådet seminaret ”Grønne fællesskaber i byen” online. Seminaret handler om samspillet mellem kommuner og frivillige borgere om udviklingen af bynatur og grønne byer.