Med projektet KOM-MED 2.0 vil Fonden Hedehuset i Mariager Kommune ved hjælp af naturvejledning bringe ensomme og socialt udfordrede unge ud af ensomhed og ind i konstruktive fællesskaber. Det har bl.a. ført til et inspirationskatalog med erfaringer fra arbejdet.
Kom-med 2.0

Hvordan får ensomme unge mulighed for at opleve nye stærke og sociale sider af sig selv?

For eksempel gennem naturvejledning og adventureterapi, som udfordrer de unge og støtter dem i at udvikle tætte relationer til både andre i samme situation og på sigt til andre i det hele taget. 

Det er lige præcis tanken med projekt KOM-MED 2.0, som har fået 800.000 kroner i støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Pengene skal gå til naturvejledning til specialklasser, et naturnetværk for unge i Mariager Kommune og en bunke friluftspædagogiske aktiviteter for brugere af opholdssteder og botilbud.

Baggrunden er studiet ”Friluftsliv som pædagogisk metode”, som Hedehuset og Friluftsrådet i samarbejde med Aalborg Universitet lavede i 2015.

Studiet viste, at friluftsliv kan være en meget stærk pædagogisk metode til at nå unge, og som følge af det opstod KOM-MED, som var et tilbud til ensomme og udsatte unge i Mariagerfjord kommune. 

KOM-MED 2.0 er opfølgeren. 

Hvor fokus i det første projekt var at flytte det pædagogiske arbejde med en særlig gruppe unge ud i en friluftsramme, er et af de store fokuspunkter i KOM MED 2.0 at inspirere til, hvordan naturvejledere og andre fagfolk kan udnytte deres rammer og færdigheder i det sociale arbejde med unge. Konkret i form af en manual, som andre kan bruge. 

Den manual har fået navnet Naturformidling som social løftestang og er et 69 sider langt katalog spækket med erfaringer fra arbejdet med at bruge natur og friluftsliv som løftestang til et nyt socialt liv for unge. Samt med anvisninger til, hvordan man rent praktisk kan gøre. 

Information

Projekttype
Sundhed og velfærd
Beløb
Over 500.000 kr.
Støttemodtager

Fonden Hedehuset