Billedet af Blå Flag
Få et overblik over de 142 strande med Blå Flag i Danmark. På kortet kan du også se de 63 badesteder med mærket Badepunkt.

Hvad betyder Blå Flag for mig?

Blå Flag er en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø.

Gæster og lokale inddrages ved afholdelse af natur- og miljøformidlingsaktiviteter og andre arrangementer for børn og voksne i alle aldre. De informeres om, hvad man selv kan gøre for at bevare naturen, når man gæster en Blå Flag-strand.

Derudover skal en Blå Flag-strand være ren og velholdt, have livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter med sortering med mere. Dette er alt sammen med til, at alle får en god oplevelse på stranden.

På en Blå Flag-strand finder du
  • Rent badevand
  • Livrednings- og førstehjælpsudstyr samt livreddere enkelte steder
  • Nødtelefon på eller i nærheden af stranden eller dækning, så mobiltelefoner kan bruges som nødtelefon
  • Natur- og miljøformidlingsaktiviteter
  • Information om miljøforhold og naturområder
  • Toiletfaciliteter
  • Affaldsfaciliteter samt affaldssortering
  • Informationstavle

Blå Flag sæsonen for strande kan strække sig fra d. 1. juni til 15. september. Den enkelte kommune kan dog vælge at have en kortere sæson. Flaget skal senest være hejst d. 1. juli.

I løbet af sæsonen vil alle strande og havne få kontrolbesøg af en dansk Blå Flag-konsulent, som kontrollerer, at alt er i overensstemmelse med Blå Flags kriterier. Den internationale Blå Flag-organisation aflægger også uanmeldte kontrolbesøg.

På Blå Flag-strande bliver der i badesæsonen taget minimum ti badevandsprøver, som bliver analyseret for E. coli og Enterokokker. På Blå Flag-strandene, skal den aktuelle badevandskvalitet være slået op på informationstavlen. Hvis badevandskvaliteten ikke er i orden, skal det Blå Flag tages ned.

Minimum én strand i hver kommune skal have et handicaptoilet samt handicapvenlig adgang til strandområdet.

På billedet Træskibe i havnemiljø en sommerdag med blå himmel og blåt vand
Havne med Blå Flag yder en ekstra indsats for havnens miljø, sikkerhed, faciliteter og information. Se hvor du finder dem.
Det Blå Flag i toppen af en flagstand med blå himmel bag
Der gælder en række særlige regler på strande med Blå Flag, som skal sikre, at alle får en god oplevelse på stranden.
Blå Flag og sdg logo
Blå Flag programmet har et særligt fokus på miljø, formidling og bæredygtighed, og har i mange år arbejdet for at fremme flere af de målsætninger, der er beskrevet gennem FNs Verdensmål.

Find Blå Flag-aktiviteter

Prøv at fange rejer, klappe en fladfisk, lave kunst af strandens materialer og meget mere på Blå Flag-strande og Blå Flag-havne i hele Danmark.

Find Blå Flag-centre

I et Blå Flag-center kan du lære mere om miljøet og dyrelivet på stranden eller havnen.

Badepunkt - nyd natur og friluftsliv ved vandet

Badepunkt markerer, at du ud over rent badevand og sikkerhed kan finde særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser ved vandet.