På billedet Træskibe i havnemiljø en sommerdag med blå himmel og blåt vand
Havne med Blå Flag yder en ekstra indsats for havnens miljø, sikkerhed, faciliteter og information. Se hvor du finder dem.

En havn med Blå Flag yder en ekstra indsats for havnens miljø, sikkerhed, faciliteter og information. Indsatsen har til formål at beskytte havnens miljø og omgivelser og at højne havnens standard til fordel for dig som fast bruger eller besøgende.

Hvad betyder Blå Flag for mig?

Blå Flag er en miljømærkningsordning, der garanterer, at havnen arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø. Gæster og lokale borgere inddrages ved afholdelse af natur- og miljøformidlingsaktiviteter og andre arrangementer for børn og voksne i alle aldre. De informeres om, hvad man selv kan gøre for at bevare naturen, når man gæster en Blå Flag-havn.

Derudover skal en Blå flag-havn være ren og velholdt, have livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter med affaldssortering med mere. Dette er alt sammen med til, at alle får en god oplevelse på havnen.

Blå Flag sæsonen for havne kan strække sig fra d. 1. maj (senest 1. juli) og året ud. Ofte tages flaget dog ned i oktober, når sejlersæsonen går på hæld.

I løbet af sæsonen vil alle strande og havne få kontrolbesøg af en dansk Blå Flag-konsulent, som kontrollerer, at alt er i overensstemmelse med Blå Flags kriterier. Den internationale Blå Flag-organisation aflægger også uanmeldte kontrolbesøg.

På en Blå Flag-havn finder du

  • Livrednings- og førstehjælpsudstyr
  • Brandbekæmpelsesudstyr
  • Natur- og miljøformidlingsaktiviteter
  • Information om miljøforhold og naturområder
  • Informationstavle
  • Toiletfaciliteter
  • Affaldsordning - også for miljøfarligt affald
  • Oplysning om god miljøpraksis
  • Husk at det IKKE er tilladt at bade i danske lystbådehavne - ej heller i dem med Blå Flag.
Støt op om vores fælles kystmiljø og sejl med Sejlernes Blå Flag!

Ved at sejle med Sejlernes Blå Flag støtter du op om Blå Flags arbejde for et rent hav- og kystmiljø. Der er meget du kan gøre for at beskytte hav- og kystmiljøet, og du gør sikkert meget i forvejen. Det vigtigste er at bruge sin sunde fornuft og vise hensyn, når du er i naturen.

Du kan bestille Sejlernes Blå Flag ved at ringe til Friluftsrådet på tlf. 33 79 00 79 eller sende os en mail på: bf@friluftsraadet.dk med navn, adresse, antal og skriv "Sejlernes Blå Flag" i emnelinjen.
 
Du vil modtage flaget med posten sammen med Blå Flag-materiale, hvor du kan læse mere om, hvad du kan gøre for vores fælles kystmiljø.

Billedet af Blå Flag
Få et overblik over de 142 strande med Blå Flag i Danmark. På kortet kan du også se de 63 badesteder med mærket Badepunkt.
Blå Flag aktivitet i Gilleleje
I et Blå Flag-center kan du lære mere om miljøet og dyrelivet på stranden eller havnen.
Hånd med søstjerner
Hele sommeren kan I prøve sjove og udfordrende aktiviteter ved de mange strande og havne med Blå Flag. Prøv at fange rejer, klappe en fladfisk, lave kunst af strandens materialer og meget mere.
blå flag
Vil I som kommune eller lystbådehavn være med til at tage ansvar for naturen og miljøet – og synliggøre over for omverdenen, at I er nogle af dem der går forrest? Ansøg om Blå Flag.
Det Blå Flag i toppen af en flagstand med blå himmel bag
Der gælder en række særlige regler på strande med Blå Flag, som skal sikre, at alle får en god oplevelse på stranden.