Konference

Sund i Naturen - friluftsliv som løftestang for bedre sundhed

Natur og friluftslivets har stort potentiale i arbejdet med forebyggelse, sundhedsfremme og rehabilitering. Konferencen giver et overblik over nye arbejdsformer og metoder, hvor natur- og friluftsliv anvendes i folkesundhedsarbejdet.

Friluftsrådet og Flemming Møller Mortensen (S) inviterer til konference i 
Fællessalen på Christiansborg den 2. maj 2018 kl. 10-15

Omdrejningspunktet for konferencen er friluftsliv som løftestang til bedre sundhed. Konferencen er for beslutningstagere, foreninger, praktikere og forskere inden for sundhedsområdet både i en national og kommunal kontekst. 

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør

Program  

10.00: Velkomst.

Flemming M. Mortensen (MF, sundhedsordfører for Socialdemokratiet) og Mogens Kirkeby, Friluftsrådets   bestyrelse byder velkommen.

10.15: Fem perspektiver på friluftsliv og folkesundhed

Den folkesundhedsmæssige udfordring lige nu. Morten Grønbæk, Professor og direktør ved Statens Institut for Folkesundhedsvidenskab, SDU og formand for Vidensråd for forebyggelse.

Hvad ved vi om den dokumenterede effekt af friluftsliv på sundhed? Peter Bentsen, Professor ved KU og seniorforsker ved Steno Diabetes Center Copenhagen, Sundhedsfremmeforskning.

Sammenhængen mellem kommunernes forebyggelsesopgave og friluftslivet.Karen Eriksen, Center for Forebyggelse i Praksis, KL.

Naturen som arena for sundhedsfremme og forebyggelse. Merethe Jelsbak Raundahl, formand for Sund By Netværkets temagruppe Natur, Udeliv og Sundhedsfremme.

Aktiviteter tiltrækker, relationer fastholder. De lokale foreningers rolle ift. fastholdelse i sunde friluftsvaner. Henrik Nedergaard, adm. direktør i Diabetesforeningen.

12.30:  Frokost

13.00:  Workshops: De 10 Sund i Naturen fokuskommuner præsenterer viden og erfaringer fra det tværfaglige samarbejde på fire workshops. Her præsenteres best practice eksempler til at integrere natur- og friluftsaktiviteter i arbejdet med:

1) Børn og unge med særlige behov 
2) voksne med kroniske sygdomme 
3) voksne med stress, angst og depression 
4) ensomhed blandt ældre.

13.45:   Pause med kaffe

14.00:   Paneldebat: Hvordan udfoldes natur og friluftslivs potentiale i sundhedsindsatsen ?
Flemming Møller Mortensen (MF Socialdemokratiet)
Pernille Schnoor (MF, Alternativet), 
Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, 
Peter Bentsen, Steno Diabetes Center Copenhagen m.fl. 

14.45:   Afrunding og tak for i dag

Praktisk info

Konferencen er gratis.

Kom i god tid, da du skal igennem sikkerhedstjek på Christiansborg.

Har du allergier el. kan du notere det i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Der serveres frokost, kaffe og forfriskning om eftermiddagen. 

Tilmelding 

Tilmelding senest 24. april 2018. 

Tilmeldingen er bindende og vi forventer, at der vil være rift om pladserne. Derfor er det god stil at melde afbud hvis du alligevel ikke kommer, så andre kan få pladsen! 

Afbud til Anne Christensen ac@friluftsraadet.dk eller telefon 33 79 00 79. OBS Uden afbud opkræves efterfølgende et gebyr på 600 kr.