Nyhed

Vores Natur-projektet forlænges

Familie spiser middag i naturen
Det blev naturens år i 2020, men på en anden måde end planlagt i det store partnerskabsprojekt Vores Natur. Corona-situationen har udskudt mange aktiviteter og derfor forlænges projektet ind i 2021 med en ekstra bevilling fra de tre fonde bag partnerskabet.

Da DR, Danmarks Naturhistoriske Museer, Naturstyrelsen og Friluftsrådet besluttede at gøre 2020 til naturens år med Vores Natur-projektet, var ingen klar over COVID-19 epidemiens indtog og det medfølgende forsamlingsforbud.

Det har skabt problemer for de mange foreninger, museer, biblioteker og naturcentre, der ville have inviteret alle danskere ud i vores natur. Selvom det er lykkedes at gennemføre langt over 1500 aktiviteter, hvor danskerne har oplevet nye naturomåder, spist vild mad eller oplevet vores natur under vandet, er det langt fra så mange, som planlagt.

Derfor forlænges projektet nu et halvt år ind i 2021, så endnu flere aktiviteter kan nå at blive afviklet. De tre fonde bag partnerskabet 15. Juni-Fonden, AAGE V. JENSEN NATURFOND og Nordea-fonden har besluttet at støtte en videreførelse af projektet. 

Vores Natur i vintertøj og forårssol

Den første opgave bliver at fastholde interessen for at være ude selvom det nu er mørkt og koldt med inspiration til, hvad man kan lave og opleve i naturen om vinteren. Når foråret nærmer sig kommer der nye aktiviteter under temaerne nat i naturen, vores natur under vandet og vild mad.  

Det er derfor også muligt oprette aktiviteter og arrangementer i Vores Natur kalenderen helt frem til 1. juli 2021. 

"Vi er rigtig glade for at projektet kan fortsætte og de mange, der har planlagt aktiviteter kan få mulighed for at gennemføre dem. Og så må vi sige, at der har været et kæmpe fokus på natur og naturoplevelser i 2020 og rigtig mange danskere har været meget mere ude. Nu håber vi at kunne fastholde den interesse for friluftsliv og natur med flere aktiviteter, der inviterer danskerne ud i vores natur i 2021" siger Torbjørn Eriksen, konstitueret direktør i Friluftsrådet.