Nyhed

Unge skal formidle natur til børn og unge

Magnus Møller Rasmussen fra De unge naturformidlere
Projektet ”De Unge Naturformidlere” vil give børn og unge mulighed for at opleve naturen sammen med jævnaldrende formidlere. Projektet er søsat af Danmarks Jægerforbund og er støttet af Udlodningsmidler til Friluftsliv fra Friluftsrådet.

Børn og unge skal mere ud i naturen, og det skal de blandt andet sammen med unge rollemodeller, der kan engagere og inspirere med spændende naturoplevelser og smitte med deres entusiasme og nysgerrighed på, hvad naturen kan tilbyde. 

Børn og unge skal genopdage naturen

Magnus Møller Rasmussen fra De unge naturformidlere
Magnus Møller Rasmussen er en af de unge naturformidlere.

I Danmarks Jægerforbunds nye projekt, ”De Unge Naturformidlere,” er det de 16-23-årige, der er kernen. De 50 unge formidlere får base i den region, hvor de bor og skal lave naturformidling for børn i børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner. 

Én af de unge formidlere, som allerede står klar til at udvikle projektet, er 18-årige Magnus Møller Rasmussen fra Skanderborg. Han har altid haft en stor interesse for naturen og holder meget af at opholde sig i den, både som jæger og lystfisker. 

- Naturen har utallige oplevelser og muligheder at byde på, og det er vigtigt at få børn og unge til at genopdage det. Desværre kan det godt virke lidt gammeldags og kikset for nogle børn og unge at være i naturen, og derfor er det vigtigt, at værdierne bliver formidlet i aldersmæssig øjenhøjde, forklarer Magnus Møller Rasmussen om sin motivation til at gå med i projektet.

Passionen skal smitte af

I Danmarks Jægerforbund glæder hovedbestyrelsesmedlem og formand for Jæger- og Samfundsudvalget Norbert F.V. Ravnsbæk sig over at kunne medvirke til at børn og unge får endnu flere muligheder for at opleve naturen:

- Vi er stolte af at have så engagerede unge mennesker, der af egen lyst og på frivillig basis har lyst til at dele deres passion for naturen med andre børn og unge. Børnene skal have muligheden for at blive ligeså begejstrede for naturen, som de unge formidlere er, og vi er meget glade for at kunne understøtte dette arbejde med støtte fra Friluftsrådet, siger han.

I Friluftsrådet er man enige:

- Unge rollemodeller kan formidle naturen i øjenhøjde med andre børn og unge, skabe nærvær og ægte begejstring over naturen. Derfor ser vi et stort potentiale i projektet, som vi håber kan danne eksempel for indsatser i hele landet, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Fakta om De Unge Naturformidlere
  • Projektet henvender sig til børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner.
  • Mange unge jægere og lystfiskere under 23 år ser det som en vigtig opgave at dele deres naturglæde og viden med jævnaldrende.
  • Projektet er støttet af Friluftsrådet med et tilskud på 970.000 kroner, for en periode på 1½ år.
  • Formidlingsnetværket af 50 unge naturformidlere skal dække hele Danmark, og rekvirering af en ung naturformidler er gratis.
Missing indholdselement.