Nyhed

Slut med bi-fobi: Nyt læringsmateriale fra Friluftsrådet gør børn bi-venlige

bi på en blomst
Mange børn er bange for bier, og skelner ikke bier fra andre summende insekter som eksempelvis hvepse og svirrefluer. Men når vi klasker en bi, dræber vi samtidig en vigtig arbejdskraft til at fylde det store globale spisekammer. Et nyt læringsmateriale fra Friluftsrådet skal bi-drage til at gøre børn bi-venlige.

Et nyt inspirationshæfte fra Friluftsrådets Grønne Spirer-program  sætter fokus på at udbrede børns kendskab til biernes forunderlige liv, og på den måde gøre børn i stand til at respektere og beskytte bierne, uden at føle frygt.

"Vi tænker måske ikke over det, når vi klasker en bi, som svirrer omkring marmelademaden, men når vi slår en bi ihjel, dræber vi en vigtig arbejdskraft. For bierne er en uerstattelig del af vores økosystem, og deres arbejde med at bestøve blomster, er helt afgørende for produktionen af de afgrøder, korn, frugt og grøntsager, som vi mennesker skal leve af" siger Jan Ejlsted, Friluftsrådets direktør. 

Derfor er det problematisk, at bestanden af bier er nedadgående, og at flere arter er truet af udryddelse.

"Det er vigtigt, at børn erfarer, at bier er mere end et lille stikkende insekt, som dog laver dejlig honning, men en arbejdsom og yderst nyttig lille summer, som vi skal være om" siger han.

Inspirationshæftet, 'Biernes forunderlige Verden – natur, udeliv og science', samler et hav af konkrete, sjove og sanselige øvelser, som skaber større viden om biernes fascinerende liv og arbejde, og dermed kombinerer spændende læring med en ansvarlighed i forhold til den højaktuelle udfordring omkring nedgang i biodiversitet.

Gennem øvelser kan børnene udforske og sanse biernes univers og levesteder, bygge et Humlebi-bo og lege sig til viden om bier. 

 

 

 

Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. En ordning som skal støtte og synliggøre institutionernes arbejde for en grønnere hverdag. Læs mere om Grønne Spirer.