Pressemeddelelse

Oplev naturens magi i mørket

nat i naturen møn
Vil du og din organisation være med til at vise andre, hvor magisk det er at være i naturen, når det er mørkt? Udlodningsmidler til Friluftsliv har nu åbnet for puljen "Nat i Naturen", hvor I kan søge tilskud til arrangementer, der skaber naturoplevelser i mørket. Fristen er 15. februar 2024.

Det er noget helt særligt at være i naturen, når det er mørkt.

Lyde og dufte forstærkes, stemningen er intens, og der er en enestående chance for at opleve den del af naturen, som først vågner og er aktiv, når solen er gået ned.

Alligevel har mange af os ikke været i naturen om natten, og det skal der laves om på, mener Friluftsrådet.

Derfor kan du og din forening nu søge om tilskud til aktiviteter, der gør det muligt for flere at opleve magien i naturen, når det er mørkt.

Puljen "Nat i Naturen" der netop er åbnet, kan støtte arrangementer, der finder sted hele året. Der gives særligt prioritet til arrangementer, som foregår på Nat i Naturen-natten mellem 7. og 8. september 2024.

130 arrangementer over hele landet

Denne nat inviterer Friluftsrådet, Ungdomsringen, Det Danske Spejderkorps, Naturstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforening nemlig alle til at komme ud i mørket.

Det gjorde organisationerne også i 2023, hvor hele 130 arrangementer fandt sted over hele landet på Nat i Naturen-natten. Nogle af dem var støttet af Udlodningsmidler til Friluftsliv via Nat i Naturen-puljen, og de støttede aktiviteter var meget forskellige: Fra natløb, bålhygge og discgolf i mørket til gåture og overnatning i sheltere for natur-uvante.

Nat i naturen 2023 Foto: Mads Tolstrup
Ca. 70.000 har deltaget i Nat i Naturen i september, hvor alle i Danmark blev inviteret ud i mørket på egen hånd eller til et af i alt 130 arrangementer. Næste års Nat i Naturen finder sted den 7.-8. september.

Igen i år kan almennyttige foreninger og organisationer søge om tilskud på mellem 5.000 og 30.000 kr. til lokale arrangementer og aktiviteter. Landsdækkende organisationer, der ønsker at mobilisere deres lokalafdelinger el.lign. til at afvikle arrangementer, kan søge op til 100.000 kr.

Jo flere ud i mørket, jo bedre

De arrangementer, der søges støtte til, skal foregå inden for perioden 1. marts 2024 - 1. juli 2025. Derudover lægges der vægt på, at projekterne er til gavn for mange mennesker - også gerne grupper, som ikke normalt er aktive i naturen.

Kom med til webinar

Hvis du vil vide mere om Nat i Naturen-puljen og hente inspiration til jeres arrangement, skal du sætte kryds i kalenderen 17. januar 2024 kl. 17.00-17.30, hvor Friluftsrådets Puljeadministration afholder webinar om puljen. 

17Jan2024
Er du nysgerrig på mulighederne for at søge om tilskud til naturoplevelser i mørket? Så kan du tilmelde dig Friluftsrådets webinar, som afholdes 17. januar 2024 kl. 17.00-17.30.

Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til Friluftsrådet, der gerne hjælper med gode råd og sparring. Du kan kontakte Friluftsrådets puljeadministration på tlf. 33 79 00 79 (tast 2) eller på mail: tilskud@friluftsraadet.dk. Udlodningsmidler til Friluftsliv er en del af overskuddet i Danske Lotteri Spil og Det Danske Klasselotteri.

mørke bål telt stjerner nat
Friluftsrådet ønsker at sætte fokus på naturoplevelser i mørket. Når mørket falder på, åbner en ny verden af oplevelser sig. Nattens dyr og stjernerne kommer frem. Vi tvinges til at bruge andre sanser end synet, og får mulighed for at opleve naturen på nye og mere intense måder.
Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91