Nyhed

Opgaveløb skal lære børn om regler og muligheder i naturen

en dreng og en pige kigger på oløbskort
Kender du regler og muligheder i naturen? Nu kan du få et gratis opgaveløb til foreninger eller skoleklasser, som lærer børn om alt det, man må og ikke må i naturen.
Billedet er en tegning af to børn, der går i naturen. En dreng og en pige. Drengen peger på et skilt, hvor der står 'privat vej' og kigger bebrejdende på pigen

Tag med figurerne Relle og Mulle ud i naturen sammen med børnene i din forening, klub eller skole og lær mere om reglerne for, hvad I må og ikke må i den danske natur.

Opgaveløbet er udformet som et labyrintløb og egnet til børn i alderen 8-12 år: Det består af 12 poster, hvor man kun kommer igennem løbet med kodebogstaverne i rigtig rækkefølge, hvis man svarer rigtigt på spørgsmålene om, hvad man må i naturen.

Hele løbet består af en vejledning til dem, der sætter posterne op, en start- og en slutpost, samt 10 ark med spørgsmål og et svarark.

oplevmere.nu kan du gratis downloade de 12 poster og svarark samt læse mere om reglerne for løbet. Du kan også få løbet tilsendt gratis ved at kontakte Louise Skou Grindsted på lsg@friluftsraadet.dk.

Om kampagnen

Friluftsrådet står bag Oplev Mere- Brug Naturen sammen med en lang række organisationer, myndigheder og foreninger. Kampagnen er støttet med 2. mio. kr. af Udlodningsmidler til Friluftsliv.

Med kampagnen vil vi gerne fortælle dig, hvordan du kan opleve og bruge vores fantastiske natur endnu mere. Det er gratis, og de fleste steder holder naturen åben døgnet rundt. 

Når du bruger naturen, er der nemlig nogle regler, som er gode at kende. De giver dig mulighed for at få flere oplevelser og for at vise hensyn til naturen, dens ejere og andre brugere.

Bliv klogere på, hvad du må i naturen på www.oplevmere.nu

 

Kontakt
portræt af Louise
Kommunikationskonsulent
40 33 74 02