Nyhed

Naturvejledning biddrager til folkesundheden

De danske naturvejledere har stort fokus på aktiviteter, der kan bidrage til folkesundheden, og dermed er de med til at løfte vigtige udfordringer i samfundet. Det viser en ny rapport om naturvejledernes aktiviteter.
På billedet ses 5 børn og en voksen, der taler sammen. I baggrunden er der skov. Solen skinner og det er sommer

I 2016 afholdt de danske naturvejledere over 1200 sundhedsaktiviteter, som spændte fra rygestopkurser over afstresning og til traumebehandling af flygtninge. Aktiviteterne afholdes sammen med relevante professionelle behandlere og fagpersoner fra sundhedssektoren.

”Når en naturvejleder afholder sundhedsaktiviteter, så sker der noget helt specielt. Naturen giver en god og uformel ramme og har en bevist positiv effekt i mange sammenhænge inden for sundhed,” siger Sune Møller Petersen, naturvejlederkonsulent hos Friluftsrådet og fortsætter:

”Naturvejledere laver også aktiviteter tilrettelagt for særlige målgrupper som for eksempel flygtninge, socialt udsatte og handicappede. På den måde bidrager naturvejlederne i væsentlig grad til løsning af samfundets udfordringer.”

Mere end 200.000 børn i 2016 været i kontakt med en naturvejleder, og derigennem fået oplevelser og viden om naturen i Danmark, viser Årsstatistik for Naturvejledning 2016, som er lavet af Friluftsrådet.

Du kan læse mere om naturvejledningen i Danmark i 2016 i den netop udkomne Årsstatistik for Naturvejledning 2016.

Hvis du vil vide mere om naturvejledningen, kan du kontakte afdelingsleder Jakob Simonsen på tlf. 30 22 16 64 eller mail sim@friluftsraadet.dk.