Nyhed

Naturoplevelser skaber fællesskab i boligsociale områder

På billedet ses tegning over Bynaturrummet 'myretuen' i Nordre Fælled, Randers
Med tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv kan ByNaturrummet Myretuen og den boligsociale naturvejleder Claire Nielsen bygge bro mellem beboerne i et boligsocialt område og naturområdet Nordre Fælled i Randers. Har du også en idé til et projekt? Så søg om tilskud senest 1. oktober 2018.
På billedet ses tegning over Bynaturrummet 'myretuen' i Nordre Fælled, Randers
Tegning over ByNaturrummet 'MYRETUEN'

En række projekter, der har fået tilskud af Udlodningsmidler til Friluftsliv, har bragt beboerne fra  boligsociale områder i Randers tættere på naturen og på hinanden. 

I Randers Kommune ligger de to store udsatte boligområder Jenumparken og Glarbjergvej, og tæt derpå ligger naturområdet Nordre Fælled.

Tre projekter, der har fået tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, har gjort Nordre Fælled mere tilgængelig for beboerne og skabt sociale aktiviteter for de lokale beboere i området.

Nordre Fælled har i dag fået etableret ByNaturrummet 'MYRETUEN'. Dertil udgør naturvejledningen og det frivillige arbejde,  der også har modtaget tilskud fra puljen, en stor betydning for ByNaturrummet.

Formålet med projekterne er at fremme de gode naturoplevelser og friluftsaktiviteter i Nordre Fælled til gavn for alle beboere i kommunen med særligt fokus på skabe et naturrum for de børn og unge, der kommer fra de boligsociale områder i nærområdet. 

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør
Vi bruger naturen rigtig meget i det boligsociale arbejde, fordi vi oplever, at når børn og familier er ude i naturen, så er de væk fra de rammer, som de plejer at befinde sig i.
Naturvejleder tilknyttet 'MYRETUEN', Claire Nielsen.

I videoen kan du høre mere om projekterne, og hvilken betydning de har haft for Nordre Fælled og de boligsociale områder i Randers.

Friluftsrådet har støttet tre projekter i forbindelse med Nordre Fælled i Randers 

MYRETUEN - et ByNaturrum: 453.300 kr. i tilskud til etablering af selve naturrummet, der danner rammerne for flere friluftsoplevelser og aktiviteter i Nordre Fælled

ByNatur og friluftsliv - social løftestang: 750.000 kr. i tilskud til en naturvejleder tilknyttet 'MYRETUEN', der udgør en særlig form for boligsocial naturvejleder. Naturvejlederens overordnede formål er dels at bruge natur- og friluftsaktiviteter som social løftestang og dels til at skabe natur- og friluftsaktiviteter for alle med henblik på at åbne de udsatte boligområder op for det omkringliggende samfund.

Naturambassadøruddannelsen for frivillige: .27.000 kr. i tilskud til naturambassadøruddannelsen som et supplement til naturvejlederen. Naturambassadøruddannelsen er for frivillige, der ønsker at indgå i det frivillige arbejde omkring 'MYRETUEN'. naturambassadørene vil oftest være behjælpelige ved børneaktiviteter, offentlige arrangementer, osv.

 

Søg om tilskud til projekter fra Udlodningsmidler til Friluftsliv

Har du, din forening, organisation eller kommune en god idé til et projekt, som kan give børn og unge gode oplevelser i naturen? Friluftsrådet uddeler 14 millioner kroner til nye projekter, der fremmer gode naturoplevelser og friluftsliv rundt omkring i landet.

Næste ansøgningsfrist er 1. oktober 2018.

Læs mere om, hvordan du søger om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv her.

 

Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89