Nyhed

Naturens Dag 2019 (Sommermøde)

Kredsbestyrelsen var repræsenteret ved Birthe og Anne, som deltog i arrangementet på Quark Naturcenter i Hvidovre.

Dagen bød på fødselsdagssang og -kage, da Naturcenter Quark hvert år fejrer Bakketop Trines fødselsdag. Bakketop Trine er en af Vestegnens Glemte kæmper, som blev skabt i forbindelse med Vestegnens Kulturuge i 2016.

Birthe og Anne deltog aktivt ved at uddele naturbanko-plader til interesserede børn.

Der blev uddelt i omegnen af 130 banko-plader og en udfyldt række gav gevinst (en ”naturens dag” tatovering eller et klistermærke). Når børnene kom tilbage med en ”udfyldt” banko-plade blev der brugt megen tid på at tale med både børn og deres medfølgende voksne om både natur-oplevelser og Friluftsrådets indsatsområder.

Der var enkelte voksne, som udviste interesse for arbejdet i kredsbestyrelsen, og som fik udleveret materiale om kredsbestyrelsen og arbejdet i denne.

Arrangementet på Quark Naturcenter henvender sig meget til børnefamilier og der var i løbet af åbningstiden omkring 4-500 mennesker forbi.

Natur & Ungdom samt Det Spiselige Hvidovre var ligeledes repræsenteret ved Naturens Dag, hvor vi ovenikøbet havde fornøjelsen af at hilse på Helle Stuart, som sidder i Friluftsrådets Hovedbestyrelse.

Deltagelsen på Naturens Dag anses for at være kredsens sommermøde, da der sendt invitation til alle kredsrepræsentanter inden arrangementet.

Birthe besøgte efterfølgende Brøndby Naturskole, som ligeledes havde et arrangement på Naturens Dag i samarbejde med Det Danske Spejderkorps, hvor der bl.a. var blevet klatret i træer, lavet snobrød og pandekager over bål.

Stor tak til Friluftsrådets sekretariat for hjælp med foldere og reklame-stander til arrangementet.