Nyhed

Mød Friluftsrådet på Folkemødet

Pige med blomster på øjnene
Alle børn skal have skal have gode oplevelser med natur og friluftsliv. Det er omdrejningspunktet for en stor del af Friluftsrådets aktiviteter på Folkemødet, der blandt andet løfter sløret for børnenes naturkanon og sætter værdien af børns oplevelser i naturen til debat.

 

Der er både aktiviteter i børnehøjde, debat om hvordan børn får flere naturoplevelser og offentliggørelse af den kanon med 12 oplevelser i naturen, som alle børn bør have. På årets Folkemøde i Allinge er Friluftsrådet at finde i VILLA GODE LIV - Nordea-fondens aktivitetshus, der i år har fokus på 0-6 årige. Friluftsrådet bidrager med kampagnen Børn gror i natur, for at understrege vigtigheden af at naturen bliver nærværende i alle børns liv.

"Det er helt afgørende, at børn får natur og friluftsliv ind med modermælken. Det er med til at udvikle og styrke børnene fysisk og socialt og give dem en grundlæggende forståelse af, at vi skal tage vare på vores natur og miljø. Det kan man kalde en naturdannelse og oplevelser i naturen er helt afgørende for det," siger Niels-Christian Levin Hansen, formand i Friluftsrådet. Han glæder sig til at deltage i debatterne og i øvrigt møde Friluftsrådets medlemsorganisationer og samarbejdspartnere på Folkemødet. 

Friluftsrådet er også med i Samskabelsesarenaen, når der fredag holdes workshop om hvordan fællesskaber i naturen kan være stærke drivere for at fremme sundhed for alle og modvirke ensomhed, som et stort og ofte overset samfundsmæssigt sundhedsproblem.

Friluftsrådet er værter for fire events under Folkemødet:

Fredag 14/6 kl. 11:30-13:00: Børnenes naturkanon
Hvordan bringer vi naturen ind i børnenes liv? Kom til debat med aktiviteter for hele familien.
Friluftsrådet lancerer børnenes naturkanon, på baggrund af bred folkelig afstemning og input. Men hvor-dan bringer kanonen naturen ind i børnenes liv og børnene ud i naturen? Hvorfor er det vigtigt at priorite-re børns oplevelser i naturen? Og hvordan kan man skabe rum til naturoplevelser i en hverdag, hvor arbej-de, indkøb og andre praktiske gøremål efterlader få ledige timer? Kom til underholdende debat med sjove aktiviteter for hele familien i haven i VILLA GODE LIV.

villa gode liv logo

Fredag 14/6 kl. 14-16: Markedspladsen: Flere børn der blomstrer
Hele VILLA GODE LIV er fyldt med inspiration og ny viden til dig, der har 0-6 årige i fokus.

Fredag 14/6: kl. 17:30-19: Hvordan får vi naturen ind i det moderne børneliv?
Hvordan vi får flere børn ud i naturen og naturen ind i børns hjerter? Målet er at lave et take away med forslag til indsatser for at få børn mere ud: Et fælles manifest med konkrete bud på, hvordan det kan blive muligt. Manifestet viderebringes til politikere både kommunalt og nationalt som afsæt for at skabe debat om naturoplevelser i barndommen. Vi ses i VILLA GODE LIV i teltet i haven.

Lørdag 15/6 kl. 12- 13: Bål, snobrød og snak om børns naturoplevelser
Smag de kendte kokkes bud på god snobrød og snak om naturoplevelser på tværs af generationer.
For hver genereration der går, får børn færre naturoplevelser. Men hvad har børnene egentlig prøvet, og hvad kan du selv huske af naturoplevelser fra din egen barndom? Smag de kendte kokkes bud på god sno-brød, mens vi snakker om naturoplevelser på tværs af generationer. Friluftsrådet faciliterer samtalecafe i gården i VILLA GODE LIV. 

Folkemødet på Bornholm
Friluftsfællesskaber har en vigtig rolle at spille for folkesundheden i Danmark. Derfor deltager projekt Sund i Naturen i Resonans’ Samskabelsesarena på Folkemødet sammen med en række andre centrale aktører på området.
Pige med blomster på øjnene