Nyhed

Lystfiskeri hitter i Koldings skoler og institutioner

Dreng i waders
Lystfiskeri er et populært indslag i Kolding Kommunes skoler og institutioner. Efter at have fået tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv kan Kolding Sportsfiskerforening tilbyde undervisning i naturen med lystfiskeri til endnu flere børn og unge.

Kolding Sportsfiskerforening har fået tilskud på 48.000 kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til at fremme børn og unges udeliv under COVID-19-krisen. Tilskuddet gør det muligt for foreningen at organisere tilbud om undervisning i naturen for skoler og institutioner, så endnu flere børn og unge kan få glæde af det.

Der var en skoleklasse, som sad helt koncentreret og bandt fluer i fire timer. Deres lærer forstod slet ikke, hvad der foregik.
Torben Lindholst, formand for Kolding Sportfiskerforening

”Det er især børn med krudt i røven, som vi kan holde fænget med lystfiskeri. De kommer ud i en natursituation, hvor de får en konkret opgave. Det er de helt vilde med. De er fokuserede og hører efter, hvad de voksne siger,” siger Torben Lindholst, formand for Kolding Sportsfiskerforening. 

Også fluebinding er en populær aktivitet, som kan fastholde børnenes fokus i lang tid.

”Der var en skoleklasse, som sad helt koncentreret og bandt fluer i fire timer. Deres lærer forstod slet ikke, hvad der foregik,” siger Torben Lindholst.

Hidtil har det kun været en ligge gruppe frivillige i foreningen, som har afholdt aktiviteter for skoler og dagsinstitutioner, men efter COVID-19-krisen har foreningen oplevet stor efterspørgsel. Tilskuddet fra Udlodningsmidler til Friluftsliv var derfor en kærkommen lejlighed til at udvide tilbuddet til skoler og institutioner. 

Nu har foreningen samlet en gruppe på 6-7 garvede lystfiskere, som står for undervisningen, og der er indkøbt fiskeudstyr og en trailer til transport.

Vil tiltrække flere unge medlemmer

For Kolding Sportsfiskerforening har det stor værdi, at man gennem fiskeskolerne får mulighed for at introducere børn og unge for foreningens aktivitet. 

”Vi har svært ved at få fat i de unge, så det, vi får ud af det som forening, er, at vi kommer i kontakt med en masse børn og unge. Så håber vi, at det sætter sig i nogle af dem, så de får lyst til at fortsætte i vores juniorklub,” siger Torben Lindholst.

Der er allerede stor interesse for fiskeskolen. Til og med uge 42 har Kolding Sportsfiskerforening 36 arrangementer med skoleklasser og institutioner i kalenderen, og når fiskeskolen er oppe på fuldt blus er forventningen, at der vil komme endnu flere aktiviteter til. 

Derudover har Kolding Sportsfiskerforening allerede flere idéer til, hvordan fiskeskolen kan udvikles yderligere, for eksempel ved at rykke lystfiskeriet ud til kysten, hvor man kan lave aktiviteter for større grupper, uden at man kommer til at stå for tæt.

Søg tilskud til børn og unges friluftsliv

Hvis du har en god idé til et projekt, som kan fremme børn og unges friluftsliv, så kan du søge tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der administreres af Friluftsrådet. 

Der uddeles i alt 14 millioner kroner til projekter til både lokale initiativer og større udviklingsprojekter. 

Udlodningsmidler til Friluftsliv er en del af overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S og et fastsat udbytte fra Det Danske Klasselotteri A/S.

Familie på kanotur i Naturpark Randers Fjord
Friluftsrådet har oprettet en pulje på 3,5 millioner kroner til lokale initiativer, der fremmer børn og unges friluftsliv. Fristen for at søge er 15. september 2020.
På billedet ses to børn, der går en tur i naturen. De bærer rygsæk og er iklædt sommertøj. De har ryggen til kameraet
På billedet ses to børn, der går en tur i naturen. De bærer rygsæk og er iklædt sommertøj. De har ryggen til kameraet
Friluftsrådet har oprettet en pulje på 10,5 millioner kroner til udviklingsprojekter, der motiverer natur-uvante børn og unge til friluftsliv, eller udvikler nye veje til at fremme børn og unges naturforståelse. Fristen for at søge er 15. september 2020.