Nyhed

Kronprins Frederik åbner Naturens Dag

På billedet ses tre børn, der leger i vandkanten. En dreng står i baggrund og to piger sidder på hug i forgrunden- De står på to sten, der ligger i vandet

Naturens Dag 2018 skydes i gang i det smukke kuperede landskab ved Ejby Ådal på Midtsjælland med lokale skoleelever og Kronprins Frederik.

Skoleelever fra 4. klasse får sved på panden, når de sammen med Hans Kongelige Højhed skyder Naturens Dag i gang i det kuperede terræn i Ejby Ådal ved Roskilde.

Flere end 150.000 skoleelever og børnehavebørn er nu tilmeldt Naturens Dag, og de skal i løbet af ugen frem mod selve Naturens Dag den 9. september ud på aktiviteter i naturen. 

Årets tema for Naturens Dag er bevægelse i naturen, og det kommer den officielle åbning af Naturens Dag mandag den 3. september også til at bære præg af. Her skal elever fra en 4. klasse i selskab med Kronprinsen Frederik blandt andet forcere en skrænt og krydse en bæk og prøve kræfter med, de udfordringer naturen som legeplads kan give. 


Kronprinsen har én gang tidligere åbnet Naturens Dag. Det var i 2010, hvor Hans Kongelige Højhed blandt andet fortalte om ansvaret og glæden ved give naturen videre til sine børn.

 

"Børn ved jo ikke, at naturen ligger der, medmindre de voksne tager dem væk fra tegnefilm og spil og viser dem, hvad naturen kan bruges til. Og jeg får selv fornøjelsen af at genopdage det hele på ny, fordi jeg pludselig oplever det hele igen gennem mine børns øjne", sagde Kronprinsen dengang.
Hans Kongelige Højhed, Kronprins Frederik på Naturens Dag 2010 


Find et arrangement tæt på jer her.

Naturen er verdens bedste legeplads 

Naturen opfordrer i sig selv børn til at hoppe, springe og klatre og udfolde sig fysisk og det sætter Naturens Dag 2018 fokus på. Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening har udgivet inspirationsmateriale til børn med både korte og lange ben, med ideer til at bruge naturen til at bevæge sig og dermed styrke børnenes motoriske og fysiske udvikling.

På billedet ses fire børn, der løber over en eng med fiskenet i hånden. Solen skinner og det er sommer
Naturen gør noget særligt, når det handler om at få børn til at bevæge sig. Faktisk kan det være svært at stå stille, fordi naturen er et rum, der opfordrer til hop, løb og kravl.
Logo for Naturens Dag 2018

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser. Og på trods af navnet, så varer Naturens Dag faktisk en hel uge. I løbet af ugen efter åbningen vil over 170.000 børn fra skoler og institutioner komme ud i naturen, mens Naturens Dag kulminerer søndag d. 9. september, hvor der forventes over 300 offentlige arrangementer i hele landet. Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden.